Afbeelding
Eigen foto

Voor Haags diamanten echtpaar werd Achterveld ‘hun dorp’

27 mei 2021 om 14:33 Mensen

LEUSDEN Cees en Maria Straver-van Eijsden zijn door burgemeester Gerolf Bouwmeester namens het college telefonisch gefeliciteerd. Zij waren maandag 24 mei namelijk zestig jaar getrouwd.

Cees en Maria zijn beiden geboren in Den Haag. Cees (1936) als één na jongste van een gezin van vijf en Maria (1940) als negende kind van de dertien kinderen. Een broer van Maria was bevriend met Cees en zo hebben ze elkaar op de klaverjasmiddagen bij Maria thuis ontmoet. Op den duur kwam Cees voor Maria en steeds minder voor zijn vriend over de vloer. Op 24 mei 1961 zijn zij getrouwd.

Cees begon zijn carrière bij de marine en maakte de overstap naar de (rijks)politie in Den Haag. Maria werkte bij de Emigratiestichting als secretaresse.
Na een moeilijke periode met het verlies van twee kinderen, zijn twee gezonde zoons geboren. De oudste in 1965. De jongste in 1968 en dat was ook het jaar dat de Wassenaarse politieschool verhuisde naar Leusden, waardoor het jonge gezin een huis in Achterveld kreeg. Een flinke verandering van de stad naar het dorp, maar na een tijdje is Achterveld helemaal hun dorp geworden.

Na eerst gewerkt te hebben bij een notaris, is Maria ruim twintig jaar werkzaam geweest als secretaresse bij het Zorgcentrum St. Joseph en als vrijwilligster bij de bibliotheek. Naast Cees’ werk bij de politieschool en talloze vrijwilligersactiviteiten voor onder meer de Zonnebloem, Woningstichting, KBO en als trouwambtenaar in Barneveld, is Cees nog steeds bestuurslid van de Moespot.

Beiden zijn nog altijd zeer actief. Cees helpt als vrijwilliger bij een boer en houdt zich bezig met een studie geschiedenis. Maria werkt als vrijwilligster bij museum Nairac. Komend uit een creatieve familie zijn Maria’s quilts meerdere keren tentoongesteld, waaronder ook in de kerk van Achterveld. Hun vijf kleinkinderen zijn hun grote trots. Ze kunnen niet wachten om met hen weer naar een terrasje te gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie