Afbeelding
Gemeente Leusden

Achterveldse Anton en Annie van Dalen vieren 60-jarig huwelijk

3 mei 2021 om 16:21 Mensen

ACHTERVELD Het echtpaar Van Dalen-Born is maandag 3 mei door burgemeester Gerolf Bouwmeester namens het college telefonisch gefeliciteerd, want zij waren zondag 2 mei precies zestig jaar getrouwd. 

Anny en Anton zijn beiden geboren in werden 1935, Anny op 19 oktober en Anton op 9 november. Zes jaar hebben zij bij elkaar in de klas gezeten op de basisschool Sint Jozef in Achterveld. De vonk sloeg over op de kermis in Amersfoort in 1955 en na een lange verkeringstijd trouwden ze in 1961.

Zij gingen wonen aan de Hessenweg in Achterveld. Leuk detail: in zestig jaar huwelijk zijn ze één keer verhuisd en wel van de ene kant van het dubbele woonhuis naar de andere kant, een ruil met de ouders van Anton.

EIERHANDEL Anton was al vanaf zijn 14de jaar werkzaam in het familiebedrijf, Eierhandel van Dalen, en na het trouwen veranderde dat niet. Buiten werken was voetballen zijn grote hobby, hij heeft dan ook tot zijn 37ste gevoetbald bij SVA.

Anny stopte, zoals dat toen gebruikelijk was, met werken en werd huisvrouw. Maar dat was niet genoeg voor haar, ze heeft heel veel vrijwilligerswerk gedaan waaronder veel bestuurlijke functies in het verenigingsleven in Achterveld. Daarnaast deed ze ook de administratie voor de zaak.

Drie kinderen werden er geboren, twee dochters en één zoon. Inmiddels is de familie ook acht kleinkinderen en één achterkleinkind rijker. Verdriet was er toen hun schoondochter veel te jong overleed in 2016.

Dat Anton zijn werk ook als zijn hobby zag was wel duidelijk, tot aan zijn 84ste bleef hij werken in de eierhandel, weliswaar parttime, maar toch. Noodgedwongen moest hij om gezondheidsredenen stoppen in augustus 2020.

Gelukkig is hij inmiddels alweer aan het biljarten, fietsen en wandelen. Ook gaat hij graag kijken naar zijn voetballende kleinkinderen. Anny is nog steeds vrijwilligster in het verzorgingshuis in Achterveld. Ook heeft zij zich jarenlang ingezet voor de kerk en het zangkoor De Rietzangers.

Het feest hebben ze helaas uit moeten stellen tot het najaar. Maar hopelijk kunnen ze er dan met familie en vrienden een gezellige dag van maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie