Afbeelding
Politie Leusden en Woudenberg

Schilderij van 9-jarige Jozua voor Leusdense politie-agenten

11 januari 2022 om 09:13 Mensen

LEUSDEN Tamelijk verrast bleek het politiewijkteam in Leusden-Woudenberg door een prachtig kunstwerk van de negenjarige Jozua. Jozua gaf de dienders voor de inzet die ze toonden tijdens oud-en-nieuw een zelfgemaakt schilderij.

Arnoud J Spaaij

Wijkagent Marian Imhof had voor de gift van Jozua zoveel waardering dat ze er een foto van maakte en die op het Twitter-account van de wijkagent plaatste en tweette: „Daar doe je het toch allemaal voor en maakt je dag goed.”

Jozua schilderde het kleurige werk helemaal zelf en werd hiervoor geïnspireerd door zijn vader: „Mijn vader schildert ook en nu doe ik sinds kort ook aan schilderen.” En verder zegt hij: „Toen ik dit schilderij had gemaakt heb ik het zelf naar het politiebureau gebracht. Daar waren twee mevrouwen die het in ontvangst namen.” 

Jozua deed bij zijn schilderij een briefje zodat hij zeker wist dat zijn boodschap goed zou overkomen. „Ik kwam op het idee,” vertelt hij vervolgens, „omdat de politie ook met oud-en-nieuw voor Nederland klaarstaat. De agenten moeten zelf dat feest met hun gezin missen. Maar bij ons in de wijk was het rustig en heb ik geen politie gezien.”

Jozua wil in de toekomst ook blijven schilderen maar gaat niet gelijk weer iets schilderen voor de politie. „Nee, ik ga nu eerst wat anders maken,” legt Jozua uit. En dat is prima want wijkagent Marian Imhof laat op Twitter weten dat het schilderij een mooie plek in het politiebureau krijgt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie