Er ging geen dag voorbij of heer Snijder kwam met mooie verhalen thuis.
Er ging geen dag voorbij of heer Snijder kwam met mooie verhalen thuis. Gemeente Leusden

Echtpaar Snijder-Wagenaar 60 jaar getrouwd

Mensen

LEUSDEN Burgemeester Gerolf Bouwmeester heeft de heer en mevrouw Snijder-Wagenaar dinsdag 11 januari persoonlijk gefeliciteerd, zij waren die dag zestig jaar getrouwd

De heer Snijder is in Amersfoort geboren in 1937 in het Soesterkwartier en heeft daar tot 1966 gewoond. Mevrouw Snijder-Wagenaar is in Friesland geboren in een huisje aan de Zeedijk in Ferwerd. Toen zij 17 jaar was, is ze naar Amersfoort vertrokken om bij tandarts van Rij te gaan werken, een enorme stap in die tijd.

WONINGNOOD De heer Snijder werkte in die tijd bij Bakkerij Vonk aan het Havik en ging elke morgen met een volle bakkerskar Amersfoort in. Bij Bakker Vonk hebben zij elkaar voor het eerst ontmoet en sprong de vonk over. Enige tijd later tijdens een wandeling aan het Sasje vroeg hij haar om verkering. De verkering duurde zes jaar, er was een enorme woningnood; kortom er was geen woning te krijgen. Daarom werd er besloten dat de bovenverdieping van het ouderlijk huis van de heer Snijder ‘voorlopig’ het eerste huis van het verliefde paar zou worden. Op 11 januari 1962 zijn zij in het gemeentehuis van Leusden getrouwd.

In 1964 werd hun dochter geboren en in 1968 hun zoon. Zoals de meeste vrouwen in die tijd stopte mevrouw Snijder met werken en runde zij het huishouden. Ook maakte zij bijna alle kleding zelf, dat had ze in Leeuwarden geleerd en dat kon zij erg goed. Uiteindelijk heeft de heer Snijder veertig jaar bij de PTT gewerkt. Eerst ging alles op de fiets en later, toen de markante rode Dafjes hun intrede deden, werd het werkgebied uitgebreid met bezorging in de polders en bossen rondom Amersfoort. 

MOOIE VERHALEN Er ging geen dag voorbij of hij kwam met mooie verhalen thuis over bijvoorbeeld dat hij een boer had geholpen een koe uit de sloot te halen of loslopende schapen weer in de wei te krijgen. Elke dag weer nieuwe avonturen, maar ook thuiskomend met groente of fruit uit de moestuin van de boerin of brood van de bakker. Toen hij 58 jaar werd, ging hij met de VUT. Samen kregen zij twee kinderen en later nog een schoonzoon, schoondochter, drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen erbij.

advertentie