Afbeelding
Eigen foto

Burgemeester feliciteert diamanten bruidspaar

12 april 2022 om 10:42 Mensen

LEUSDEN Burgemeester Gerolf Bouwmeester heeft dinsdag 5 april de heer en mevrouw De Zeeuw-Doppenberg namens het college persoonlijk van harte gefeliciteerd. Zij waren die dag 60 jaar getrouwd. 

De heer Jozias de Zeeuw is geboren op 31 januari 1939 te Beek en Teuny Doppenberg geboren op 2 maart 1935 te Amersfoort. Ze hebben elkaar leren kennen door een gezamenlijke vriendin. Teuny en die vriendin gingen op vakantie, maar op het station in Heerlen strandden ze. Ze wisten niet hoe ze verder moesten reizen naar Duitsland. Jozias heeft ze toen geholpen. Later zag hij die vriendin weer en zijn Jozias en Teuny brieven naar elkaar gaan schrijven.

Jozias woonde nog bij zijn ouders in Geleen en Teuny woonde op kamers in Utrecht en werkte als verpleegkundige in het AZU, wat nu het UMC is. Zo nu en dan konden ze met elkaar afspreken, de ene keer in Geleen en de andere keer in Utrecht. Jozias werkte bij een aannemer in Geleen als metselaar en later als uitvoerder. 20 juli 1960 zijn ze verloofd. Er werden uitnodigingen verstuurd voor dit feestje dat gevierd werd bij de ouders van Teuny. Die woonden op Zon en Schild. De vader werkte daar als hoofd op de stoffeerderij. Op 5 april 1962 zijn ze getrouwd en gingen wonen aan de Hobbemastraat in Amersfoort. Een jaar later op 2 februari 1963 is hun dochter Ingrid geboren.

Het was niet altijd makkelijk

FAMILIE Jozias ging in Amersfoort werken bij ‘Aannemersbedrijf Heiligers. Dit deed hij tot zijn pensioen in 1999 en vervulde verschillende functies. De laatste paar jaren als hoofd materieeldienst. Teuny werd huisvrouw. In 1964 werden ze verblijd met een zoon, Johan, en in 1968 met Jeroen. Teuny ging later 2 avonden per week werken in het Van Randwijkhuis als hoofdverpleegkundige. Er waren wel wat zorgen en het was niet altijd makkelijk want de dochter heeft een lichamelijke beperking. In Jozias zijn vrije tijd werd er veel geklust niet alleen in hun huis maar ook bij die van o.a. de buren op de Arnhemseweg waar ze later naar toe zijn verhuisd. Dit waren geen kleine klussen maar hele aanbouwen. Teuny quilt graag en maakte hele wandkleden en spreien. 

Ondertussen hebben ze 6 kleinkinderen, 5 achterkleinkinderen, 3 bonus achterkleinkinderen en binnenkort mogen ze nog 2 achterkleinkinderen verwelkomen. Helaas is één kleinkind overleden in 2005 en vorig jaar augustus, is na een kort en hevig ziekbed, hun oudste zoon overleden. In 2002 zijn ze verhuisd naar Leusden waar ze nog steeds met plezier wonen. Lekker gelijkvloers en de winkels super dichtbij, want het lopen voor Teuny wordt steeds moeilijker. Ze voelen zich gezegend met elke dag en houden erg van lekker uiteten gaan met de familie. Jozias kan nog elke maandagavond een potje jeu de boules spelen op de club in Leusden en hij is verbonden aan de Traction Avant Club ook in verband met zijn eigen Traction Avant die hij zelf heeft gerestaureerd. Teuny gaat nog geregeld naar de creatieve ‘hupclub’ zoals ze dit zelf noemt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie