Afbeelding
Eigen foto

Zij had die stoere blonde jongeman met zijn met melkbussen al langer in het vizier

Mensen

LEUSDEN Burgemeester Gerolf Bouwmeester het echtpaar Hienekamp-Heij maandag 2 mei persoonlijk namens het college gefeliciteerd. Zij waren die dag 60 jaar getrouwd.

Op 2 mei was het precies 60 jaar geleden dat het echtpaar Hienekamp-Heijy elkaar het ja-woord gaven. Beiden zijn geboren en opgegroeid in Leusden. Hoewel de bruid, die stoere blonde jongeman met zijn met melkbussen en zuivel volgeladen transportfiets, al langer in het vizier had, leerden zij elkaar pas beter kennen via de meisjes en jongelingen vereniging. Tijdens de repetities voor het jaarlijkse in De Mof opgevoerde toneelstuk sloeg de vonk over.

Hij werkte samen met vader en broer in de melkzaak met een winkeltje tegenover de dorpskerk in Leusden-Zuid. Zij bediende de klanten bij manufacturenzaak Terpstra iets verderop en naaide ondertussen van de verkochte lapjes de mooiste jurken voor de klandizie.

Het paard en de wagen werden ingeruild voor gemotoriseerd vervoer: twee grote SRV-wagens

Al snel besloot zij om een opleiding kraamverzorgende te gaan volgen, wat inhield dat er vier maanden in Noordwijk gestudeerd moest worden. De mooiste brieven werden geschreven en de liefde hield stand. De jaren erop heeft zij veel baby’s in Leusden en omstreken ter wereld geholpen en hij voorzag de betreffende gezinnen van een gratis bekertje slagroom.

In 1962 kwam er een huisje vrij aan de Treekerweg, aan de rand van het bos. Het paar trok er in en kregen twee zonen, die in enorme vrijheid opgroeiden met het hele bos als speelplaats. In 1970 verhuisden zij naar de Van Boetzelaerlaan. Hier werd tot hun vreugde nog een dochter geboren.

De melkzaak was intussen uitgegroeid tot een flink bedrijf. Het paard en de wagen werden ingeruild voor gemotoriseerd vervoer: twee grote SRV-wagens. De winkel werd gesloten en een groot magazijn werd gebouwd. Na jaren hard werken werd er in 1978 besloten om te stoppen en ging de heer Hienekamp in loondienst werken bij Bakkerij van de Kletersteeg. Daar heeft hij zestien jaar gewerkt, terwijl mevrouw samen met een vriendin de uitleen van medische artikelen van de kruisvereniging verzorgde.

Hoewel ze ook tijdens hun werkzame periode, samen met de kinderen en vrienden geweldige vakanties beleefden, gingen zij na hun pensioen naar echt verre oorden. Prachtige landen hebben zij per auto, camper of via huizenruil bezocht. Wat zorgt voor een schat aan onvergetelijke herinneringen.

Alles wordt nu wat rustiger aangedaan, maar ze genieten nog steeds van hun tuin, kinderen, de twee kleinkinderen en alle vrienden en familie om hen heen.

advertentie