Jos Koot - meester Jos - genoot samen met zijn vrouw Irma van een prachtige dag.
Jos Koot - meester Jos - genoot samen met zijn vrouw Irma van een prachtige dag. Gea Bokkers

Meester Jos zwaait af: Circusdag als afscheid Jozefschool

Mensen

ACHTERVELD Ooit bedacht Jos Koot ad hoc welk werk hij zou gaan doen na zijn studie. Nu, 43 jaar later, sluit hij zijn carrière af met een afscheid als directeur van de Jozefschool. Hij kreeg een heuse dag als directeur aangeboden van de kinderen en zijn collega’s; een dag als circusdirecteur wel te verstaan.

Arnoud J Spaaij

Het verrassingsfeest werd hem vrijdag 9 september aangeboden, maar het feest begon al de dag ervoor toen hij, door clowns van de Sint Jozefschool, een toegangskaartje voor het circus en een echt directeurspak voor hemzelf thuisbezorgd kreeg. Vrijdag’s werd Koot met zijn echtgenote Irma opgehaald in een becak, een fietstaxi waarin hij een rondgang kreeg door het dorp, om naar de feestelijke circusvoorstelling op school te gaan.

CIRCUS TADAA! Circus Tadaa! was ingehuurd om van het afscheidsfeest in alle opzichten een spectaculaire, spannende en vooral ook vrolijke en feestelijke dag te maken. Het rondtrekkende circus voor scholen, feesten en partijen bracht een decor mee, tal van handige circusattributen en gaf ’s morgens trainingen aan de kinderen zodat ze konden leren een gelikte presentatie te geven en meest de spectaculaire acts konden instuderen. Het resulteerde ’s middags in een show, een heuse circusvoorstelling, die de kinderen met hun juffen en meesters in de piste op het schoolplein gaven. Het middagmatinee werd een vrolijk feest met jonglerende artiesten, kinderen op minifietsen en éénwielers en acrobaten op die liepen op ballen en spannende acrobatische toeren uithaalden op schommels, evenwichtskoorden en gymnastische toestellen.

Koot stond zowel als onderwijzer in de middenbouw voor de klas als voor de bovenbouw en werd op enig moment adjunct-directeur van de Sint Jozefschool

MEESTER JOS Gelegenheidscircusdirecteur Koot was dus deze dag even niet Meester Jos, want zo kennen alle kinderen hem nog steeds en zeker ook de leerlingen die hij in de klas had. Koot neemt afscheid nadat hij de laatste jaren als directeur van de basisschool Sint Jozefschool was. Toen hij op de Havo een keuze moest maken, omdat de frater adjunct-directeur hem vroeg wat hij wilde ging doen, koos hij in een opwelling voor het onderwijs en ging dus Pedagogische Academie. 

Na kort als invaller gewerkt te hebben, begon Koot voor de klas bij basisschool Onze Wereld die later via de scholenfusie in Achterveld Sint Jozefschool werd. Koot stond zowel als onderwijzer in de middenbouw voor de klas als voor de bovenbouw en werd op enig moment adjunct-directeur van de Sint Jozefschool. Daarna werd hij in 1998 directeur en bleef nog daarnaast lesgeven. Pas de laatste jaren wijde hij zich volledig aan het directeurswerk voor de school.

NOG EVEN DOOR Het nog lopende schooljaar blijft Koot één dag in de week verbonden aan de Jozefschool voor ondersteunende werkzaamheden. Aan het einde van het schooljaar neemt hij afscheid van de collega’s uit het team en relaties met wie hij samen heeft gewerkt.

Jos Koot wordt opgevolgd door Miranda van de Geer. Van de Geer is al langer onderwijzeres op de Sint Jozefschool en neemt vanuit die functie het stokje van Koot over als directeur van de Sint Jozefschool.

advertentie
advertentie