De leerlingenraad van de Jozefschool: nu nog op het oude klimrek.
De leerlingenraad van de Jozefschool: nu nog op het oude klimrek. Arnoud J Spaaij

Sint Jozefschool gaat lopen voor een klimrek

9 februari 2022 om 07:36 Onderwijs

ACHTERVELD Het bestaande klimrek heeft zijn beste tijd gehad en daarom moet het vervangen worden voor een nieuw speeltoestel. De kinderen van de Sint Jozefschool willen graag wat doen om dat nieuwe toestel op het schoolplein te krijgen.

„Het oude klimrek wiebelt een beetje,” zegt Ben uit groep 7. Samen met Kiki (groep 8), Sascha (groep 3), Juliano (groep 4), Puck (groep 5) en Monique (groep 6) heeft Ben de afgelopen tijd nagedacht over het nieuwe speeltoestel. „Eigenlijk is het nu al een goed plan,” zegt Puck over alles wat er is bedacht. Het lijkt misschien iets eenvoudigs maar het tegendeel blijkt waar. Samen met het schoolbestuur en de leerkrachten heeft de leerlingenraad dat plan gemaakt.

OUD Het oude rek heeft de beste tijd erop zitten. Het is 20 jaar oud en de tand des tijds heeft zo haar invloed gehad op het bouwwerk. Schoolbestuur, leerkrachten en leerlingen hebben daarom hun keuze laten vallen op een soort boomhut met een toegangspoort waartussen een hangbrug zit. Het is een apparaat waar de kinderen van de Jozefschool fantasievol op en mee kunnen spelen. Het nieuwe speeltoestel heeft wel een flinke prijs. Maar liefst 24.000 euro moet er op tafel komen.

DUIZEND EURO De kinderen uit de leerlingenraad zijn zich goed bewust van de kosten voor hun nieuwe speeltoestel al gaat de omvang van het bedrag voor de meesten wel voorbij aan het voorstellingsvermogen. „Duizend euro hebben we al met de plannen,” zegt Monique alsof ze overtuigd is dat het grootste deel van het bedrag daarmee is ingevuld.

SPONSORLOOP De kinderen hebben gekozen om zelf te gaan hardlopen in een sponsorloop. Kiki vertelt: „De sponsorloop kunnen we met zijn allen doen, daar zijn we trots op.” En volgens Puck is het ook goed voor je conditie. De inschrijvingen voor de sponsorloop zijn al goed ingevuld. Ben: „Met een formulier dat je thuis kon invullen. Sponsors kunnen met een vast bedrag of per rondje om de school meedoen.”
De bekendheid van de plannen is groot menen de kinderen. „Ja, iedereen weet ervan zegt Kiki verheugd.” Maar dat klopt niet helemaal volgens Sascha: „Iedereen, behalve de juffen en meesters.” Maar hij bedoelt dat het team van leerkrachten niet meeloopt op 18 februari tijdens de sponsorloop.

PISTOOL Inmiddels heeft wethouder Kiel, met in zijn portefeuille onderwijs, toegezegd het startschot te zullen geven. Om 13:00 uur voor de onderbouw en om 13:30 uur voor de bovenbouw. In totaal lopen er dan ongeveer 125 kinderen om hun school te rennen. De wethouder heeft al laten doorschemeren ook met een verrassing te komen voor de kinderen. Juliano weet wel welke verrassing dat is: „Ja met het pistool van het startschot zegt hij ‘allemaal geld geven’ en dan komt het geld zo binnen.”
Samen lopen de leerlingen een deel van het bedrag bijeen dat verder wordt aangevuld met schenkingen van Stichting De Boom en de Rabobank en uit de reserveringen van de school zelf.
Het nieuwe speeltoestel wordt later dit jaar geplaatst op het schoolplein.

door Arnoud J Spaaij

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie