Altijd een volle zaal in Achterveld.
Altijd een volle zaal in Achterveld. Arnoud J Spaaij

Palingsound van The Cats naar Achterveld

30 oktober 2019 om 07:10 Muziek

ACHTERVELD Het onmiskenbare geluid van de paling sound is mogelijk het geheim achter het succes van de Tribute to the Cats band. Een geluid dat is te danken aan geluidstechnicus Jan Schilder, aldus organisator Willem Snapper.

Arnoud J Spaaij

Al vele jaren zorgt Willem Snapper (63) er persoonlijk voor dat de Tribute to the Cats band ieder najaar naar Achterveld komt. Snapper noemde het al eerder de rode draad in zijn leven. Als tiener was hij al weg van de muziek van The Cats en toen hij jaren geleden de kans had om de tributeband naar Achterveld te halen nam hij die gelijk waar. En inmiddels is het bezoek aan Achterveld voor de band zelf, maar ook voor de fans niet meer weg te denken.

JAN SCHILDER Met nummers als 'One way wind', 'Times were when' en 'Lea' ging The Cats over de hele wereld en werd daarmee een van de meest succesvolste bands van Nederland.

De Tribute to the Cats band weet inmiddels al jaren in hun voetsporen te treden en met een agenda die tot ver in 2020 reikt, is het succes eveneens groots. Dat succes is ongetwijfeld te danken aan een grote schare trouwe fans die de Tribute to the Cats band door het hele land volgt. Maar de show die Tribute to the Cats band brengt is er ook een van formaat en dat is mede te danken aan sound engineer Jan Schilder die 16 jaar lid was van de The Cats crew, zo meent Snapper. Schilder was ook de technicus bij The Cats en weet dus als geen ander hoe de originele meerstemmige zang van The Cats hoort te klinken.

FRONTMAN Twee jaar geleden overleed frontman Piet Schilder. Een enorme schok voor familie, de band en de fans. Maar toch wisten de overige bandleden de draad op te pikken en inmiddels heeft Tribute to the Cats Band in zo'n driehonderd zalen gestaan.

NEGEN LEVENS Willem Snapper meent dan ook dat The Cats negen levens heeft en dus, weet hij uit ervaring, zal het optreden op 16 november aanstaande weer in een uitverkochte zaal plaatsvinden. ,,Vorig jaar was ook dit concert geheel uitverkocht, en … vol is vol", benadrukt Snapper nog maar eens om teleurstellingen aan de deur van de zaal te voorkomen.

VOLENDAMS TINTJE Zaterdag 16 november krijgt Achterveld dus een Volendams tintje. Naast trouwe fans uit heel Nederland gebruiken veel liefhebbers van de paling sound uit de wijde omgeving het bezoek van Tribute to the Cats band voor een gezellige avond uit. De voorlopers van Nick en Simon, Jan Smit en BZN zijn en blijven nog steeds populair.

Het concert wordt gehouden in zaal Ons Gebouw. De entree is 21 euro per persoon in de voorverkoop, aan de zaal 23 euro. Kaarten zijn te koop in HCR De Roskam, Hessenweg 212 in Achterveld, telefoonnummer 0342-451223 of te bestellen via www.tributetothecatsband.nl. De zaal gaat om 20.00 uur open, het concert begint om 21.30 uur.

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie