Afbeelding
Janny Jochemsen

Zaterdag 21 mei opening vlinder- en bijentuin en het voedselbos

Natuur en milieu

LEUSDEN Op zaterdag 21 mei om 13.00 uur gaat de vlinder- en bijentuin in het gebied op de hoek van de Groene Zoom en de Heiligenbergerweg weer open voor bezoekers. Fenneke van de Vegte, wethouder Duurzaamheid verricht om 13.15 uur de opening. 

De middag zit verder boordevol leuke, leerzame en creatieve activiteiten  voor jong en oud. Kinderen kunnen onder andere zaadbommetjes maken en een kaars rollen van bijenwas. De vlinder-kijk-route lopen en een puzzel oplossen. 

IMKER Bij de imkers is van alles  te zien en te horen over  het nuttige leven van de honingbijen. En de eerste voorjaarhoning is te koop. 

Via de educatieve wandelroute loopt u richting de ingezaaide bloemenakker en het voedselbos. U kunt daar deelnemen aan een rondleiding én proeven van zelfgemaakte brandnetelsoep. 

BIJENPARADIJS Kom snel weer genieten van dit mooie stukje natuur en doe inspiratie op om van uw eigen tuin of balkon een waar vlinder- en bijenparadijs te maken. Er zijn terplekke  plantjes te koop die aantrekkelijk zijn voor vlinder en bijen.

Adres: hoek Groene Zoom / Heiligenbergerweg in Leusden                   

advertentie