Op de locatie waar ooit boerderij Bouwdriest stond, staan nu twee blokken huizen.
Op de locatie waar ooit boerderij Bouwdriest stond, staan nu twee blokken huizen. WSL

Veertien nieuwe energiezuinige huurwoningen klaar

9 februari 2022 om 12:17 Nieuwbouw

LEUSDEN Woningstichting Leusden (WSL) heeft de nieuwbouwwoningen aan Bouwdriest opgeleverd aan huurders. Het gaat om veertien energiezuinige woningen in de wijk ’t Ruige Veld in Leusden. Alle woningen zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen op het  dak. Tien woningen zijn toegewezen aan de langst ingeschreven woningzoekenden, de andere vier zijn verloot.

Op de locatie waar ooit boerderij Bouwdriest stond, staan nu twee blokken huizen. De kopgevel van het gebouw met de  sociale huurwoningen is gebaseerd op de klassieke boerderij. In de nok hangt een oude ‘makelaar’ en het dak is voorzien van sierlijsten.

Met een greep ‘prikte’ wethouder Wim Vos samen met mevrouw Rademaker, één van de nieuwe bewoners, de poster in met een afbeelding van de oude boerderij. Met deze handeling werden de nieuwe huurwoningen op 8 februari officieel opgeleverd aan de nieuwe huurders. Rademaker hoopt dat ze in haar nieuwe huis kan besparen op de energiekosten en wat minder burengeluid hoort: ,,Het huis waar ik nu woon is vrij gehorig. Voor mij een reden om uit te kijken naar een ander huis. Bijkomend voordeel is dat mijn zus en zwager in de buurt wonen. Wel zo gezellig”.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


Wethouder Vos ‘prikt’e met een huurder symbolisch de voordeur in van ‘boerderij’ Bouwdriest. - Foto: WSL

De woningen zijn bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens en hebben een open keuken, twee slaapkamers op de eerste verdieping en een kamer op de tweede verdieping als berging of werkkamer. De woningen hebben een tuin aan de voordeurzijde.
Op de plek van de oude kapschuur staan vijf rijwoningen met de voorgevels gericht op de Ruige Velddreef. Dit zijn koopwoningen, verkocht door bouwbedrijf Schoonderbeek.

WSL heeft tien woningen toegewezen aan de langst ingeschreven woningzoekenden. De andere vier woningen zijn verloot. Hierdoor biedt WSL ook kans aan starters die minder lang staan ingeschreven. Alle woningen zijn verhuurd, reageren is niet meer mogelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie