Het karakteristieke gebouw van Montessorischool 't Ronde. De school wordt opgeknapt en uitgebreid.
Het karakteristieke gebouw van Montessorischool 't Ronde. De school wordt opgeknapt en uitgebreid. Daan Bleuel

Montessorischool 't Ronde wordt grondig onder handen genomen

29 mei 2020 om 07:30 Onderwijs

LEUSDEN Met een investering van ruim twee miljoen euro wil de gemeente Montessorischool de ruimte geven om weer 30 jaar vooruit te kunnen. 't Ronde wil verbouwen en uitbreiden met mogelijkheden van kinderopvang. Daarmee wordt het een Montessori Kind Centrum, naar eigentijdse inzichten. 

door Daan Bleuel

Om weer klaar te zijn voor de volgende 30 jaar heeft de Vereniging Montessori Onderwijs Leusden (VMOL) een plan ingediend dat deels voorziet in de renovatie van het huidige gebouw. Daarnaast moet er ruim 300 vierkante meter worden bijgebouwd om de ambities op het gebied van kinderopvang te kunnen waarmaken. Er ligt al een ontwerp, dat klaar is om te worden aanbesteed.

GASLOOS De gemeente is bereid een kleine 2 miljoen euro uit te trekken voor de kosten van de verbouw en nieuwbouwactiviteiten. Daarnaast is er een ton beschikbaar voor tijdelijke huisvesting. Verder zegt de gemeente bereid te zijn nog eens een kleine miljoen euro voor te schieten om maatregelen in het kader van duurzaamheid en het gasloos maken van het gebouw voor te financieren. De VMOL zal die investering moeten terugbetalen. Het college denkt dat de besparingen op de energiekosten genoeg moeten zijn om de investering probleemloos terug te kunnen betalen.

Het was eerder de bedoeling dat 't Ronde geïntegreerd zou worden in het Kindcentrum Berkelwijk (bij basisschool De Heerd), dat inmiddels in een vergevorderd stadium van ontwikkeling is. Tijdens dat proces haakte de Montessorischool af. De start van de bouwwerkzaamheden is gepland vanaf het najaar van dit jaar. Naar verwachting kan het project voor de zomer van 2021 gebruiksklaar worden opgeleverd. 

Achterkant van Montessorischool 't Ronde.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie