Afbeelding
Michael Kooren/ SRO

AFAS Swim Experience van zwembad Octopus wederom groot succes

6 juli 2023 om 09:06 Onderwijs Deel je nieuws

Afgelopen week werd bij zwembad Octopus in Leusden weer een succesvolle editie van de AFAS Swim Experience afgerond. Leusdense basisschoolleerlingen uit groep 5 t/m 8 leerden hier afgelopen jaar alles over zwemveiligheid in en om het water, en gaan nu goed voorbereid vakantie vieren.

Uniek concept

Met de AFAS Swim Experience heeft Octopus een uniek product in handen. Bart Beunder, zweminstructeur, legt uit: “De Swim Experience is door ons eigen team bedacht, uitgewerkt en bijgeschaafd tot het veelzijdige programma dat we nu hebben. Aan de hand van thema’s leren de kinderen verschillende vaardigheden. Tijdens het herfstthema leren ze onder andere wat je moet doen als je met regenkleding te water raakt. Het gaat niet alleen om zwemtechniek, maar kinderen leren ook handigheidjes. Bijvoorbeeld dat je je rubberlaarzen kunt gebruiken om op te drijven. Tijdens het winterthema leren ze hoe je uit een wak kunt komen en over krakend dun ijs kunt kruipen. En tijdens het zomerthema komt aan bod wat je moet doen als je in zee in een mui of golven terecht komt en wat waarschuwingsvlaggen betekenen op het strand. Het seizoen is afgesloten met vaardigheden die tijdens de zomervakantie van pas kunnen komen, zoals veilig snorkelen. Zo kunnen ze het geleerde meteen in de praktijk uit gaan proberen. Alles wordt spelenderwijs geoefend. Steeds eens stapje moeilijker ”

AFAS Swim Experience geeft boost aan zelfvertrouwen

De AFAS Swim Experience is niet alleen leerzaam, maar vooral heel erg leuk om te doen. Gerard Onink, bedrijfsleider van zwembad Octopus, vertelt: “Met het groeien van de vaardigheden zie je ook het zelfvertrouwen van de kinderen groeien. Ze komen in groep 5 vaak schuchter binnen en verlaten ons in groep 8 met flinke dosis zelfvertrouwen. Het is geweldig om te zien hoe enthousiast leerlingen zijn over wat ze geleerd hebben”.

Zwemveiligheid in onze regio groeit

Komend schooljaar zal er weer een nieuwe groep basisschoolleerlingen starten met de AFAS Swim Experience. Dit is mogelijk door de steun van sponsoren, zoals Gerard vertelt: “We ontvangen sinds vorig jaar een bijdrage van de gemeente. We zijn hartstikke blij dat zij, hoofdsponsor AFAS Software en onze andere sponsoren het mogelijk maken om dit unieke zwemprogramma in Leusden en Achterveld aan te kunnen blijven bieden. Sinds de start van de AFAS Swim Experience tot nu hebben al bijna 4000 kinderen het programma doorlopen. Ieder jaar komen daar weer 350 bij. Ons bereik, en daarmee de zwemveiligheid van kinderen in onze regio, groeit daarmee gestaag. Daar zijn we enorm trots op.”

Voor het nieuwe schooljaar zoekt Zwembad Octopus nieuwe sponsoren voor de AFAS Swim Experience. Iets voor uw organisatie? Neem gerust contact op met Gerard Onink via 033 494 3043 of gonink@sro.nl voor meer informatie.

Met dank aan onze huidige sponsoren: AFAS Software, Gemeente Leusden, SRO, Lomans totaalinstallateurs, De Hakhorst Pannenkoekenboerderij, Futurum begeleid wonen, Yours accountancy, SNO Leusden, STIBO personeelsdiensten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie