In de De Smederij -gevestigd in de voormalige basisschool Kinderland- zit ook buurthuiskamer De Bron.
In de De Smederij -gevestigd in de voormalige basisschool Kinderland- zit ook buurthuiskamer De Bron. Daan Bleuel

Wethouder: 'De Bron blijft De Bron'

4 juni 2020 om 20:47 Overig

LEUSDEN ,,Huiskamer De Bron blijft De Bron.'' Wethouder Erik van Beurden was er donderdagavond in gesprek met de raad helder over. ,,Er verandert het één en ander bij De Smederij, maar De Bron blijft'', aldus Van Beurden.

door Daan Bleuel

De wethouder stelde hiermee met name CDA-raadslid Marijke van Eijden gerust. Zij reageerde naar aanleiding van een bericht op de site van de Leusder Krant. Daarin stond dat de gemeente gaat stoppen met de verhuur van bedrijfsruimte aan startende ondernemers. 

KRUISBESTUIVING Doel van het project 'De Smederij' aan de Hoefijzer (ondergebracht in het gebouw waar basisschool Kinderland was gevestigd) was om een soort kruisbestuiving tot stand te brengen tussen zorgorganisaties en startende ondernemers (met name mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken). 

Huiskamer De Bron maakt deel uit van de activiteiten die in De Smederij zijn ondergebracht. 'De Bron is de nieuwe ontmoetingsplek voor alle Leusdenaren', zo omschrijft de organisatie de eigen doelstelling op de website van De Bron: 'Kom naar de inloop. Voor een bakkie, een praatje, leuke activiteiten, een luisterend oor en gezelligheid. De Bron is voor iedereen. Voor oud en jong, dik en dun, zwak en sterk, zwerver en koning', valt er verder te lezen. Dat zal dus ook niet veranderen, liet wethouder Van Beurden geruststellend weten.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie