Aanleggen van nieuwe elektriciteitsbekabeling ter hoogte van de Laapeerseweg.
Aanleggen van nieuwe elektriciteitsbekabeling ter hoogte van de Laapeerseweg. Daan Bleuel

Nieuwe kabels vergroten capaciteit elektriciteitsnetwerk

26 mei 2021 om 15:16 Overig

LEUSDEN Met het aanleggen van nieuwe elektriciteitskabels wil netbeheerder Stedin de capaciteit van het netwerk in Leusden weer op oorlogssterkte brengen. Op diverse plaatsen in de gemeente wordt momenteel aan het elektriciteitsnet gewerkt.

door Daan Bleuel

,,De huidige kabels zijn bijvoorbeeld niet meer toereikend voor het terugleveren van opgewekte energie uit wind en zonnepanelen’’, licht een woordvoerder van de gemeente de werkzaamheden toe. ,,Met nieuwe kabels beschikken bewoners, ook in de toekomst, veilig en continu over elektriciteit en vermindert de kans op storingen aanzienlijk.’’

ROUTE De route van de nieuwe bekabeling loopt vanaf bedrijventerrein De Paardenmaat langs de Hamersveldseweg, Burgemeester van der Postlaan, Noorderinslag, Middenweg en Asschatterweg tot aan de Laapeerseweg. Daarbij wordt de kabel met speciale boortechnieken onder het Valleikanaal door getrokken. 

De werkzaamheden zijn half april begonnen en duren naar verwachting tot medio september. Omdat het werk vooral in de bermen en onder trottoirs wordt uitgevoerd, ondervindt het doorgaande verkeer er hooguit incidenteel overlast van. Zo zijn delen van de Hamersveldseweg en de Laapeerseweg afgesloten (geweest). 

BRIEF Bewoners die aan het traject wonen zijn volgens de gemeente via een brief van Stedin over één en ander geïnformeerd. 

Werkzaamheden in de wijk De Wetering ter hoogte van het Valleikanaal.
Werkzaamheden ter hoogte van Atria bij de kruising Middenweg/Asschatterweg.
Werkzaamheden ter hoogte van de kruising Hamersveldseweg/Burgemeester Van der Postlaan. Op de achtergrond de seniorenwoningen aan de Zeilmakerij.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie