Wil jij weten hoe je een gezin of kind bij jou in de buurt kunt helpen?

12 juni 2022 om 21:08 Overig Deel je nieuws

Kom 23 juni naar een infoavond over steungezinnen, gezinshuizen en pleeggezinnen!

Niet alle kinderen kunnen rekenen op een stabiele thuissituatie. Deze info avond is voor mensen die hun huis en hart voor hen open willen stellen, naar mensen die iets (praktisch) willen doen voor andere kinderen.

Jeugdhulporganisaties en vrijwilligersorganisaties in Leusden en Amersfoort werken samen om alle kinderen zo thuis mogelijk op te laten groeien. We zijn op zoek naar mensen die een gezin willen ondersteunen. Een luisterend oor bieden, informele en laagdrempelige (opvoed)ondersteuning geven, een middagje iets leuks gaan doen, een weekend logeren tot volledige opvang van een kind. Voor jou misschien een kleine moeite. Voor het gezin en de kinderen een grote steun.

Tijdens de informatieavond ontdek je verschillende mogelijkheden om voor deze kinderen écht iets te betekenen. Betrokken jeugdhulporganisaties en ervaren steunouders, pleegouders en gezinshuisouders zijn aanwezig. Je kunt daar al je vragen kwijt.

Als je nu al meer informatie wilt over wat de deelnemende organisaties doen, kun je kijken op de websites van: Gezinsparaplu, De Rading, Stichting Present Amersfoort/Homies, Stichting Timon, Youké, Amerpoort.

Deze avond wordt georganiseerd voor inwoners van de gemeenten Leusden en Amersfoort, maar als je in een omliggende gemeente woont, ben je ook van harte welkom! Zorg voor kinderen houdt immers niet op bij de grenzen van een gemeente.

Indeling van de avond: 19:45 ontvangst. 20:00 gezamenlijke presentatie door de organisaties 20:30 start gesprekstafels: pleegzorg, Gezinsparaplu, Stichting Present/Homies, 21:30 afsluiting

Locaties: donderdag 23 juni, Leusden: Maxima’s, Maximaplein 7 Leusden

Aanmelden: Graag aanmelden, om te weten hoeveel koffie en koek we moeten klaarzetten. Wil je in de mail aangeven met hoeveel personen je komt en waar je interesse (pleegzorg, gezinshuizen, steunouders Gezinsparaplu, Homies) op voorhand naar uit gaat? Leusden: vóór 20 juni een mail naar info@krachtvanverschil.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie