Het pand aan de Larikslaan waarin het hoofdkantoor van Scouting Nederland is gevestigd.
Het pand aan de Larikslaan waarin het hoofdkantoor van Scouting Nederland is gevestigd. Daan Bleuel

Scouting Nederland verhuist naar Zeewolde

14 juni 2022 om 19:02 Overig

LEUSDEN Het landelijk servicecentrum van Scouting verhuist in de nabije toekomst van de huidige locatie in Leusden naar het Scoutinglandgoed in Zeewolde. Dit heeft de landelijke raad, het hoogst besluitvormende orgaan van Scouting, besloten op de tweejaarlijkse vergadering op 11 juni.

De procedure tot verkoop van het pand in Leusden en de nieuwbouw in Zeewolde kan nu worden gestart en als Scouting geen onvoorziene belemmeringen tegenkomt, kan de verhuizing mogelijk over zo’n anderhalf jaar tot twee jaar plaatsvinden.

Scoutingdirecteur Fedde Boersma: ,,Bij de realisatie van het Scoutinglandgoed in Zeewolde, dat in 2015 is geopend, bestond al de wens om hier ook een aantal andere onderdelen van de vereniging centraal te huisvesten zoals het landelijk servicecentrum, het Scoutingmuseum, de ScoutShop, het magazijn met evenementenmaterialen en een verblijfsaccommodatie. Het magazijn is sinds twee jaar al gehuisvest op het Scoutinglandgoed in Zeewolde en op 18 juni wordt de verblijfsaccommodatie geopend, het Avonturenhuis, waar kinderen met en zonder beperking, scout of niet-scout kunnen bivakkeren. Voor het landelijk servicecentrum wordt nieuwbouw ontwikkeld.”

Het landelijk servicecentrum is sinds 1979 gevestigd op de Larikslaan in Leusden en het gebouw is inmiddels verouderd. Scoutinglandgoed Zeewolde, dat in 2015 werd geopend door beschermvrouwe Koningin Máxima, wordt met de komst van het nieuwe gebouw voor de landelijke organisatie, hét epicentrum voor Scouting.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie