Opening nieuwsplein33
Opening nieuwsplein33 Rinus van Denderen

Mediaplatform Nieuwsplein33 officieel geopend

19 mei 2023 om 18:34 Overig

AMERSFOORT In het Eemhuis in Amersfoort is nieuwsplatform Nieuwsplein33 vanmiddag officieel geopend. Dat gebeurde in aanwezigheid van Gerolf Bouwmeester, burgemeester van Leusden en de Amersfoortse cultuurwethouder Tyas Bijlholt, zegt de organisatie van Nieuwsplein33 in een persbericht.

Nieuwsplein33 is in januari van start gegaan, maar van een officiële opening was het nog niet gekomen. De media-instelling biedt vooral achtergronden en duiding bij het nieuws uit Amersfoort en Leusden. Hoofdredacteur Kees Hoogendijk: ,,We proberen op die manier aanvullend te zijn op nieuwsplatforms die er al zijn. Het nieuws van de dag laten we in principe liggen. We maken verhalen bij het nieuws met als doel om duiding en verdieping te brengen bij onderwerpen en thema’s die inwoners van Amersfoort en Leusden raken.”

SUBSIDIES

Het mediaplatform Nieuwsplein33 is een publieke mediavoorziening en wordt gefinancierd via subsidies van de gemeenten Amersfoort en Leusden. ,,Het grootste deel van dat geld wordt besteed aan journalistieke inzet. Geen omroep ‘oude stijl’ met een duur televisiekanaal en radiostation maar een bewuste keuze voor journalistieke professionalisering met betaalde krachten’’, aldus de organisatie. 

Nieuwsplein33 is ontstaan vanuit een inhoudelijke journalistieke visie op wat een eigentijdse lokale mediavoorziening zou moeten zijn. ,,De aandachtsgebieden die voor Nieuwsplein33 belangrijk zijn worden mede bepaald door de Mediaraad. Dit representatief samengestelde orgaan doet dat met inachtneming van de kernwaarden van Nieuwsplein33 en met respect voor het redactiestatuut van Nieuwsplein33’’.

ONAFHANKELIJK

,,De redactie van Nieuwsplein33 werkt op onafhankelijke wijze maar samenwerking met andere mediapartijen maakt de journalistiek sterker. Daarom werkt Nieuwsplein33 nauw samen met BDU Media (De Stad Amersfoort en Leusder Krant), De Stadsbron in Amersfoort, RTV Utrecht en met Bibliotheek Eemland. Dat gebeurt op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Nieuwsplein33 werkt ook graag samen met mediapartners waar dit tot versterking van het aanbod leidt of tot betere informatievoorziening.’’

De app van Nieuwsplein33 is te vinden in de App Store van Apple of de Google Play Store. De website is nieuwsplein33.nl. De redactie houdt kantoor in een ruimte in het Eemhuis (nauwkeuriger; in een ruimte van de bibliotheek) aan het Eemplein in Amersfoort.  

Opening nieuwsplein33
Opening nieuwsplein33
Opening nieuwsplein33
Opening nieuwsplein33
Opening nieuwsplein33
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie