Ook als het gaat om andere vragen rondom reizen en wat daarvoor nodig is, kan de medewerker meekijken en een bezoeker op weg helpen.
Ook als het gaat om andere vragen rondom reizen en wat daarvoor nodig is, kan de medewerker meekijken en een bezoeker op weg helpen. BDU Media

Informatiepunt Digitale Overheid in Leusdense bibliotheek

31 mei 2023 om 10:01 Overig

LEUSDEN De zomer komt eraan en dat betekent voor veel mensen weer plannen maken om eropuit te trekken. Een reis naar het buitenland is een mooi vooruitzicht, maar daarvoor moet wel het een en ander uitgezocht en geregeld worden. En dat moet soms digitaal. Bijvoorbeeld het vernieuwen van een paspoort. Hiervoor moet digitaal online een afspraak gemaakt worden bij de gemeente. Wie dit lastig vindt, kan naar Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) komen in de Bibliotheek Leusden. 

De hulp is gratis, ook voor inwoners die geen lid van de bibliotheek zijn. Het IDO is er ook voor andere vragen rondom reizen naar het buitenland. Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) is te bezoeken op woensdagen van 13.30 tot 15.00 uur en op vrijdagen van 12.00 tot 13.30 uur in de Bibliotheek Leusden, aan de Hamersveldseweg 77. Een afspraak maken is niet nodig.

Ook als het gaat om andere vragen rondom reizen en wat daarvoor nodig is, kan de medewerker meekijken en een bezoeker op weg helpen. Vragen zoals: ‘heb je een visum nodig? Hoe zit het met vaccinaties? Hoe regel je reis- en annuleringsverzekering? Werkt je pinpas in het land van bestemming? Kun je inloggen bij internetbankieren? Wat zijn de kosten voor het internet en mobiele telefoon?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie