Afbeelding
Tuin opknappen

Tips voor het opknappen van je tuin

2 april 2020 om 17:14 Partnercontent

Ben je een beetje uitgekeken op je tuin of is het gewoon tijd om alle oude bloemen en planten te vervangen? Grijp dan meteen de kans aan om je hele tuin op te knappen. Er zijn allerlei manieren waarop jij je tuin weer een oase van rust maakt, inclusief knusse loungeplekken en sfeervolle perkjes. Hier ontdek je een aantal handige tips.

Vervang je schutting
Een schutting is ontzettend bepalend voor de algemene uitstraling van je tuin. Begin de transformatie dus bij het uitzoeken van nieuw hekwerk. Ga je voor de klassieke uitstraling van hout, of ben je juist een liefhebber van een modern metalen hek? Er zijn ook meer natuurlijke opties, zoals een hek gemaakt van klimplanten of stenen. Vergeet niet om een mooie bijpassende schuifpoort in de schutting te verwerken. Zo vormt het hek een stijlvol geheel.

Creëer een heerlijke zithoek
Van een tuin moet je genieten, en waar doe je dat beter dan vanaf een knusse zithoek? Investeer in hoogwaardig tuinmeubilair dat ontzettend comfortabel is, zoals een speciale tuinbank. Zorg voor extra gezelligheid met behulp van kussens en dekentjes. Plaats ook een warmtebron bij de zithoek, zodat je zelfs in de herfst en winter van je tuin geniet. Een elektrische kachel is vaak al voldoende, maar er gaat natuurlijk niets boven de uitstraling van een haard of houtkachel.

Gebruik een kleurschema
Vind je het belangrijk dat je tuin een mooi geheel vormt? Zorg er dan voor dat je een kleurschema gebruikt. Dit is een overzicht van verschillende kleuren die mooi bij elkaar passen. Gebruik dit schema bij het uitzoeken van nieuwe bloemen en planten, maar ook bij het decoreren van je tuin. Bijpassende tuinkussens, leuke accessoires en sfeervolle verlichting aan de muur maken jouw tuin een stijlvolle oase.

Kies je planten slim uit
Bij het uitzoeken van nieuwe bloemen en planten is het belangrijk om rekening te houden met het onderhoud. Welke planten moeten elk jaar gesnoeid worden, en welke bloemsoorten bloeien het langste? Wanneer je ook in de winter van je tuin wilt genieten, moet je ook nadenken over wintergroene planten. Deze verliezen hun bladeren niet, zelfs wanneer het vriest. Heb je enkele kwetsbare planten die niet goed tegen de kou kunnen? Investeer dan alvast in een paar planthoezen, zodat je ze op tijd beschermt tegen het zware weer in de winter.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie