Afbeelding
Knitted overhemden

Wat is een knitted overhemd?

23 oktober 2020 om 07:00 Partnercontent

De jaarlijkse vergadering komt eraan. Dit voorspelt urenlang zitten in de vergaderzaal, met een enkele gelegenheid voor het bezoeken van het toilet. Een vergadering betekent een casual dresscode. Niets zorgt voor meer ergernis als een overhemd die steeds uit de broek gaat. Zodoende ben je teveel bezig met het terugstoppen van je overhemd. Op deze manier zorgt een overhemd dragen alleen voor ergernis terwijl dit niet nodig is. Dit is niet wat samen dient te gaan met het dragen van een overhemd. Het knitted overhemd is hiervoor de uitkomst. Benieuwd naar hoe dit helpt? Lees het hier.

Wat is de productiemethode?

Een knitted overhemd is  een gebreid overhemd. Het zijn zeer bijzondere overhemden die de afgelopen jaren enorm veel populariteit heeft gegenereerd. Gangbaar is dat ze worden gewoven. Het breien van een shirt is een totaal andere tak van sport. Bij het breien zijn bijvoorbeeld meer lussen nodig. Twee bekende breimethodes zijn jersey en pique. Dit zijn brei wevingen die vaak worden gebruikt bij poloshirts. Deze stof is voller en heeft meer stretch dan een overhemd die gewoven is.

Wanneer draag je een knitted overhemd?

Een knitted overhemd kan gedragen worden met warm of koud weer. De stof is aan de ene kant dik, waardoor het met koud weer gedragen kan worden, zelfs zonder ondershirt. Aan de andere kant is het luchtig. Dus voor de winter en de zomer is dit shirt ideaal. Tevens is de stof gemakkelijk rekbaar en is het soepel. Met andere woorden, wanneer de vorm van je lichaam verandert, kun je nog steeds een knitted overhemd dragen. Het gebreide shirt vormt door zijn eigenschappen namelijk met jouw lichaam mee.

Wat is de oorsprong van breimethodes?

Maar waar komen deze breimethodes vandaan? Wat is de bron? Hoe breien ooit begonnen is, is  helaas tot op heden een raadsel. In het middeleeuwse tijdperk was breien een erg belangrijk aspect binnen de industrie. Het spinnen van de wol werd gedaan door de vrouwen, terwijl de mannen aan het breien en weven waren. Het was een zeer duidelijk rolverdeling. Opmerkelijk aan deze werkzaamheden destijds was dat alleen vrouwen werden aangenomen waarvan hun man is overleden. Gangbaar was dat vrouwen dan het werk van hun overleden echtgenoot overnamen. Voordat je als man of vrouw überhaupt als beroep mocht breien, moest je dit ambacht eerst leren in een gilde. Deze periode duurde zes jaar. Pas daarna voldeed je aan de voorwaarden om dit beroep uit te voeren. In Parijs in een betreffend gilde, die is opgericht in de zestiende eeuw. Het breien bestaat dus al eeuwen en met behulp van machines is er nieuw leven in geblazen met als resultaat: het knitted overhemd!

Hoe draag je een knitted overhemd?

Het is belangrijk om in acht te nemen dat een overhemd gemaakt met een brei-metode sneller krimpen dat 100% katoenen shirts. Het is verstandig om voor knitted overhemd net een maatje groter te nemen dan de maat die je al in de kast hebt hangen. Kies bijvoorbeeld voor een knitted shirt in de kleur wit. Wit staat (bijna) overal goed bij en geeft een verzorgde uitstraling. Een gebreid overhemd kun je zeer gemakkelijk dragen naar casual gelegenheden, zoals lang de lijn van het voetbal veld (wanneer het weer mag) of wanneer je op bezoek gaat naar je schoonouders. Een knitted overhemd zal niet snel misstaan

Waar koop je een knitted overhemd

Knitted shirts zijn er in alle soorten en maten. Elke man wilt er wel een in zijn kledingkast. Het zit tenslotte net zo comfortabel als een poloshirt. Overhemden.com heeft een uitgebreide verzameling aan gebreide shirts. Formele en informele activiteiten gaan prima in combinatie met deze overhemden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie