Afbeelding
Foto door form PxHere

Warmte en licht, maak jouw huis klaar voor het najaar

20 oktober 2020 om 16:31 Partnercontent

Het najaar heeft duidelijk zijn intrede gemaakt. De donkere dagen staan voor de deur en het druiligere weer is al niet meer weg te denken. Blijf jij het komende half jaar mijmeren naar het voorjaar of haal je de warmte en gezelligheid dit jaar gewoon zelf naar binnen? Niet twijfelen! Ga lekker aan de slag met je woning. Haal kaarsen, nieuwe kussentjes en accessoires in huis en zorg voor extra warmte in huis met shutters! Hoe jouw huis herfstproof wordt? Wij vertellen het je!

Kleurenspel

Draai jij je hand niet om voor nieuw likje verf hier en daar? Dan maak je de grootste stap naar een herfstproof interieur door één van de muren in een herfsttint de veranderen. Denk hierbij aan okergeel, legergroen, oranje of iets minder spannend- bruintinten. Door deze kleuren terug te laten komen in de accessoires, creëer je gegarandeerd een warm kleurenspel!

Warmte en licht

Juist tijdens de donkere dagen is verlichting prioriteit nummer 1. Vermijd felle lichten en ga voor sfeerverlichting. Twijfel je nog over spotjes in huis om het licht meer te verdelen? Dan is de herfst de tijd om dit in te voeren. Je dimt de spotjes zo, dat de kamer zacht verlicht wordt en warmte uitstraalt. Én, het spreekt natuurlijk voor zich dat kaarsen écht niet mogen ontbreken.

Wil je op een andere manier met de warmte en het licht spelen? Dan kun je dat doen door middel van de sfeervolle raamdecoratie. Houten jaloezieën op maat is een mooi natuurproduct en doordat je de lamellen eenvoudig kunt tuimelen, valt er overdag voldoende daglicht naar binnen en sluit je de lamellen ‘s avonds voor meer privacy. Met shutters sla je twee vliegen in één klap. Met shutters reguleer je de lichtinval ook eenvoudig door middel van de lamellen, maar dit type raamdecoratie heeft ook een isolerende functie. Dit zorgt ervoor dat ze de warmte in de winter binnen houden en in de zomer het huis juist koel houden. Je bespaart daardoor jaarlijkse op je energierekening!

Hygge

Ken jij de Deense term hygge (klinkt als ‘hue-ge’)? Dit staat voor gezelligheid, het creëren van een fijne warme sfeer en het genieten van de goede dingen in het leven. Precies het gevoel waar wij Nederlanders in het najaar naar op zoek zijn. Met kleine aankopen zorg je al voor een hele verandering. Denk aan warme gebreide kleedjes, zachte kussentjes en geurkaarsen in herfstgeuren zoals kaneel of rokerige specerijen. Jouw thuis moet echt de plek voor knusheid worden, de plek waar je tot rust komt na een drukke- donkere dag.

Van buiten naar binnen

Haal je inspiratie voor de herfst vooral van buiten. Trek je warme laarzen en dikke jas aan en duik de natuur in! Er is geen jaargetijde waarin je de sfeer zo goed van buiten naar binnen kunt halen als in de herfst. Zoek mooie herfstbladeren en droog deze thuis in een boek, waardoor je ze een mooi plekje kan geven in glazen fotolijst of maak er na het drogen een bladslinger van. Droogbloemen verdienen ook in de herfst een mooi plekje in je interieur. Stel een droogboeket bestaande uit diepe herfstkleuren samen, zodat je hier het gehele najaar van kunt genieten! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie