Afbeelding
E-bike

Veilig en snel de winter door op jouw e-bike

4 november 2020 om 09:08 Partnercontent

We gaan weer richting de winter dus wordt het weer eerder donker, tijd dus voor een goede fiets inclusief goede verlichting! Maar voor welk model ga je? Een ouderwetse tweewieler of een hippe e-bike? De e-bike zie je steeds vaker voorbij komen razen. De elektrische fiets is populairder dan ooit. Niet zo gek want deze fietsen zijn allang niet meer alleen voor de doelgroep gepensioneerden. Deze toenemende populariteit heeft ervoor gezorgd dat het aanbod van elektrische fietsen ook is toegenomen. Er bestaan inmiddels heel veel verschillende typen e-bikes van verschillende merken. Best lastig dus om te kiezen!

De voordelen van een e-bike

Uit onderzoek is gebleken dat voor 27% van het woon-werkverkeer een elektrische fiets sneller is dan de auto. Met een e-bike zijn files en vertragingen in het OV dus verleden tijd. Je fietst namelijk fluitend langs alle drukte heen. Omdat jij met het gebruik van de elektrische fiets ook niet meer bijdraagt aan het dagelijkse file probleem, kun jij jouw Co2 footprint al een heel stuk verkleinen. Je komt doorgaans dus sneller en schoner op jouw plaats van bestemming aan.

Maar een e-bike, wat is dat nou precies?

Een e-bike geeft je ondersteuning tijdens het fietsen met behulp van trapkrachtsensoren, een elektrische motor en een accu. Door de trapondersteuning krijg jij een lekker steuntje in de rug en zijn alle afstanden een fluitje van een cent. Wanneer je begint met fietsen meet de trapkrachtsensor of de pedalen draaien en hoeveel kracht je zet op de pedalen. Op basis hiervan biedt de e-bike de trapondersteuning aan. De trapkrachtsensor stopt met de ondersteuning wanneer het trappen stopt of er geremd wordt.

De motor zorgt ervoor dat de trapondersteuning wordt gegeven. Er zit veel verschil in de e-bike motoren. Zo bestaan er voorwielmotoren, middenmotoren en achterwielmotoren. Alle motoren hebben zo hun eigen eigenschappen en voor- en nadelen. Welke motor het beste bij jou past is geheel afhankelijk van jouw behoeftes.

De motor van een elektrische fiets wordt aangedreven door een accu. De accu bepaalt grotendeels hoeveel kilometer je met trapondersteuning kunt fietsen. Het aantal kilometers dat je met trapondersteuning kunt fietsen wordt ook wel de actieradius genoemd. Er zijn ook andere factoren die de actieradius beïnvloeden, bijvoorbeeld het lichaamsgewicht of de mate van trapondersteuning. Net als dat er bij de e-bike motoren meerdere varianten op de markt zijn, zijn er ook verschillende accu’s op de markt. Ook deze hebben allemaal zo hun eigen eigenschappen.

Wil jij nou weten welke e-bike goed bij jou past? Kom dan naar Stella’s fietsenwinkel Amersfoort. Hier staan de e-bikes adviseurs zes dagen per week voor je klaar om jou te voorzien van een passend advies en daarnaast kun je de e-bike ook echt ervaren. Je kunt er namelijk ook terecht voor een gratis proefrit. Zo weet je zeker dat jij met de juiste fiets naar huis gaat en veilig en snel de winter doorkomt!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie