Afbeelding
Foto door form PxHere

Huren in 2021: 4 dingen waar je op moet letten

23 februari 2021 om 13:32 Partnercontent

Of u voor het eerst gaat huren of u uw huidige woonsituatie wilt wijzigen, het zoeken naar een huurwoning kan tijdrovend en vermoeiend zijn. Ruim 4 op de 10 woningen in Nederland zijn huurwoningen. In de vier grote steden is het aandeel huurwoningen groter dan gemiddeld in Nederland. In alle vier grote steden zijn meer huurwoningen dan koopwoningen. In Amsterdam zijn 7 op de 10 woningen huurwoningen. Vaak denkt men dat vooral jongvolwassenen huurders zijn, maar vaak huren gezinnen of senioren ook een woning. Gelukkig zijn er in Nederland huurwoningen beschikbaar voor ieders budget en smaak. Met dit kort artikel wil Rentola u graag helpen om uw zoektocht naar een huurwoning eenvoudiger en efficiënter te maken.

1. Hoelang wilt u in de huurwoning verblijven?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is hoe lang je in deze huurwoning wilt verblijven. Bent u op zoek naar een woning als een tijdelijke oplossing? Dan kiest u beter voor een gemeubileerde woning. Deze zijn vaak een beetje duurder, maar beschikken wel over alle noodzakelijke meubels en toestellen zodat je zelf niets hoeft te kopen.

Als u op zoek bent naar een meer permanente oplossing, dan is een gestoffeerde woning de betere keuze. Een gestoffeerde woning beschikt over vloerbedekking en/of laminaat en gordijnen. Meubels en toestellen moet u zelf aanschaffen.

2. Wat zijn uw woonwensen?

Alvorens op zoek te gaan naar een woning moet u uzelf afvragen wat uw woonwensen zijn. Wat vindt u belangrijk? Wat heeft u niet nodig? Heeft u bepaalde harde eisen? Bijvoorbeeld een parkeerplaats voor uw woning of een tuin.

U moet wel realistisch blijven en u bewust zijn van het aanbod binnen uw prijsklasse. Na wat zoekwerk kunt u een beter beeld krijgen wat voor huurwoningen beschikbaar zijn voor uw budget in de door u gekozen regio.

Vragen die u uzelf kunt stellen zijn:

  • Hoeveel slaapkamers heb ik nodig?  
  • Wil ik een eigen douche en wc   
  • Wil ik een eigen keuken       
  • Wil ik een parkeerplaats voor mijn wagen en/of fiets?

3. Wat is uw budget?

Als we het hebben over uw budget dan gaat dit over meer dan alleen de huurprijs. U moet ook rekening houden met eventuele gemeentelijke heffingen en belastingen. Daarenboven mag u ook de bijkomende kosten als water, gas, elektriciteit, televisie en internet en uw telefoonaansluiting niet vergeten. Hoewel sommige woningen een “Alles Inbegrepen” optie aanbieden, moet u toch voorzichtig blijven en vragen aan de verhuurder wat “Alles Inbegrepen” echt betekent. Vergeet ook niet dat vele verhuurders een waarborgsom willen, die bedraagt normaal 1 maand huur, maar in sommige gevallen kan dit oplopen tot 2 of 3 maanden huur. Deze waarborgsom moet worden betaald aan de verhuurder samen met de huur van de eerste maand.

4. Heeft u recht op een huurtoeslag?

De Nederlandse overheid stelt sinds enkele jaren een huurtoeslag ter beschikking voor personen die op zoek zijn naar een huurwoning. Hiervoor moet u wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Uw huur is niet te hoog.
  • U huurt een zelfstandige woonruimte.
  • Uw inkomen en dat van uw toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
  • Uw vermogen en dat van uw toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
  • U woont in Nederland.
  • U en de andere bewoners staan bij de gemeente ingeschreven op uw woonadres.
  • U, uw toeslagpartner en medebewoners hebben de Nederlandse nationaliteit of zijn legaal in Nederland.
  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U en de verhuurder hebben een huurcontract getekend.
  • U betaalt de huur en kunt dit aantonen met bankafschriften.

Er zijn ook uitzonderingen op de bovenstaande voorwaarden en die kunt u uitgebreid terugvinden op de website van de Nederlandse Belastingdienst.

5. Vind de juiste verhuurmakelaar

De snelste manier om aan een huurwoning te komen, is door bemiddeling van een verhuurmakelaar. Zij brengen de huurder en verhuurder samen, als het ware. Er zijn tegenwoordig veel verhuurmakelaars, maar vele verhuurmakelaars vragen echt veel geld voor hun diensten. Dit is waar Rentola.nl u kan helpen. Rentola.nl is een website waarop huurders en verhuurders met elkaar in contact worden gebracht. We horen u denken, dat is toch wat een verhuurmakelaar doet? Ja dat is zo, maar wij doen zoveel meer. Wij verzamelen duizenden huurwoningen die worden aangeboden door huisvestingsmaatschappijen en particuliere verhuurders op een enkel portaal. Dit is waar wij in uitblinken. Met een zoekopdracht krijgt u duizenden huurwoningen aangeboden in Nederland die voldoen aan uw woonwensen. Probeer onze website nu gratis uit. Aarzel niet en vind vandaag de droomwoning waar u naar op zoek bent.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie