Afbeelding
Foto door form PxHere

Op winteravontuur in Nederland?

23 april 2021 om 12:52 Partnercontent

Waar sommige mensen in de winter liever kiezen voor een heerlijk vakantiepark in Nederland, kiezen sommige gasten er ook voor om in een tent, caravan of camper te slapen. Vooral nu tijdens Corona vakantiehuizen duur zijn en mensen beschikking hebben tot een camper of caravan snap ik de keuze heel goed. Want in de camper of caravan is het prima warm te houden overdag! Misschien niet zo comfortabel als in een vakantiehuisje aan zee in Zeeland of in Drenthe, maar het voordeel is wel dat je dicht bij de natuur bent. Denk bijvoorbeeld dichtbij zee, het bos of buiten de Randstad. Veel mogelijkheden dus! Maar in de winter moet je wel goed voorbereid zijn. Tijdens de koude nachten moet je het natuurlijk wel warm kunnen krijgen én houden! Om je een beetje goed voorbereid op weg te laten gaan, hebben we een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet. Lees hieronder verder

Tips voor een wintervakantie in de caravan of camper

1. Laat de kachel branden. Vooral bij vorst is het belangrijk dat de kachel aan blijft, want anders kunnen de onder andere de waterleidingen, reservoir en boiler in de caravan of camper bevriezen. De optimale temperatuur ligt rond de 18 en 21 graden. Probeer dat ook aan te houden.

2. Goed blijven ventileren. Door de warmte binnen en de kou buiten ga je condensvorming in de camper of caravan krijgen. Zorg dus voor goede ventilatie door gemiddeld per dag een half uurtje een raampje open te doen. Als je weg gaat, zorg dan dat alle ramen op ventileerstand staan. Vergeet niet de kasten en bankkasten op een kiertje te zetten, anders ga je schimmelvorming krijgen.

3. Gasvoorraad. Zorg voor voldoende gas, want anders kan je niet stoken. Controleer regelmatig de voorraad gas in de gasflessen. Helaas is alleen propaangas geschikt als brandstof in de kou.

4. Isolatie. De camper of caravans staan niet bekend om hun enorm goede isolatie. Het kan dus goed voorkomen dat het avonds lastig warm te houden is. Zorg dus ervoor dat je een lekker isolatiedeken hebt. Maar ook kun je op maat gemaakte isolatiedekentjes gebruiken om de ramen mee af te dekken. Dit kan helpen tegen de vochtbestrijding en condens.

5. Bevriezing voorkomen. Toch kan het voorkomen dat je ondanks je goede voorbereidingen toch leidingen bevroren raken. Zorg met een föhn dat je de leidingen weer kunt ontdooien. Zet altijd kastdeurtjes op een kiertje zodat die ook verwarmd worden. Vaak liggen de leidingen hier achter.

Wat moet je zeker meenemen?

  •  Sneeuwschep
  • Bezem
  • Ontdooivloeistof
  • Föhn
  • Mat of tegels in de voortent
  • Elektrische kachels (voor het geval de gasfles leger blijkt te zijn dan verwacht
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie