Afbeelding
Loungeset

Hoe creëer je de perfecte loungeset voor in de tuin?

6 mei 2021 om 15:34 Partnercontent

Als de zon weer door de wolken komt, is het tijd om je tuin zomerklaar te maken. Een zithoek of strakke loungeset is dan een van de manieren om je tuin in de stemming te brengen voor het komende zomerseizoen. Een loungeset is verkrijgbaar in allerlei varianten en samenstellingen. Populair is tegenwoordig een modulair systeem, waarbij meerdere combinaties te maken zijn met dezelfde loungeset, zoals een unieke zithoek of allemaal losse onderdelen die gegroepeerd kunnen worden.

Maar welke voordelen heeft een modulair lounge set van bijvoorbeeld Heuts? En hoe creëer je nu een perfecte zithoek in de tuin met een loungeset? In dit artikel lees je alles over hoe je met de keuze voor een passende loungeset helemaal klaar bent voor een relaxed en onvergetelijk zomerseizoen in je eigen tuin.

De voordelen van een mooie modulaire loungeset

Wie kiest voor een modulaire loungeset voor in de tuin, profiteert van flink wat voordelen die dit type zithoek te bieden heeft. In de eerste plaats is het fijne van een modulair tuinset, dat je meerdere combinaties kunt maken. Je kunt de loungeset dus aanpassen op de manier en op het moment dat jij dat wilt. Mocht je tussentijds de inrichting van je terras willen veranderen, dan is dat met een modulaire loungeset snel te regelen.

Een tweede pluspunt van een lounge tuinset is het optimale comfort waar je van kunt genieten. Het zitcomfort van een loungebank is stukken groter dan bijvoorbeeld een tuinstoel of een houten tuinbank. Je hebt het idee dat je op een comfortabel bank zit, maar dan gewoon lekker in de tuin.

Voordelig aan een comfortabel modulaire loungebank is in de derde plaats de ruimte die dit soort tuinmeubilair te bieden heeft. Kies je voor een wat grotere loungetuinset, dan kun je daar al snel met vijf tot zeven personen gebruik van maken. En dat is natuurlijk ideaal als er familie of vrienden op bezoek komen. Iedereen kan dan lekker in de tuin zitten. En, omdat de set modulair is en meerdere combinaties mogelijk zijn, kan dat zonder dat iedereen boven op elkaar zit. Heerlijk toch?

Ten slotte is het fijne aan een eigen modulaire loungeset kopen het feit dat je enorm veel keuze hebt aan soorten en stijlen tuinsets. Voor elke stijl is wel een geschikte tuinbank te vinden die precies aansluit bij jouw wensen. Zoek dus goed, selecteer kritisch en maak dan de keuze voor jouw favoriete tuinset.

De belangrijkste soorten loungesets

Welke soorten loungesets zijn er allemaal? De bekendste categorieën waar onderscheid tussen gemaakt wordt, zijn vaste lounge tuinsets en modulaire tuinsets. De vaste sets kunnen niet naar eigen wens worden aangepast. De modulaire sets zijn het populairste, omdat deze tuinsets de mogelijkheid bieden om meerdere unieke combinaties te maken.

Qua soorten loungesets kun je ook kijken naar de materiaalsoorten die voor de set gebruikt zijn. De keuze is vrij breed op dit gebied. Zo kun je gaan voor een lounge set van rvs of aluminium, voor een kunststof tuinset, maar ook voor materiaalsoorten als wicker, hout, vlechtwerk of metaal.

Ten slotte wordt er wat soorten loungesets betreft nog onderscheid gemaakt tussen all weather loungesets en loungesets die niet het hele seizoen door gebruikt kunnen worden. All weather tuinsets zijn vaak gemaakt van rvs of aluminium gemaakt en kunnen het hele jaar door buiten blijven staan. Ze hebben relatief weinig onderhoud nodig. Tuinsets die van hout of wicker zijn gemaakt kunnen het beste niet het hele jaar door buiten blijven staan.

Hoe vind je de beste tuinloungeset? Enkele handige tips!

Ben je op zoek naar dé perfecte tuinloungeset, dan is er een aantal zaken dat je in het oog moet houden om de juiste keuze te maken. Ten eerste is het uiteraard belangrijk dat je goed in de gaten houdt hoeveel zitplekken je nodig hebt. Komen er geregeld vrienden of familieleden over de vloer, dan heb je natuurlijk een wat grotere loungeset nodig dan als wanneer je vaak alleen of met zijn tweeën bent.

Een ander, tweede belangrijk aandachtspunt is het gewenste materiaal. Wil je een tuinset die het hele seizoen door in de buitenlucht kan blijven staan? Bijvoorbeeld onder je overdekte terras? Dan is rvs of aluminium een verstandige keuze. Houd je echter van een meer natuurlijke en landelijke stijl, dan kun je gaan voor een tuinset van teakhout of wicker. In principe zijn dit ook tuinsets die buiten kunnen blijven staan, maar ze zijn wel kwetsbaarder voor weersomstandigheden dan rvs of aluminium tuinset uitvoeringen.

Ten slotte is de kleur en stijl een punt van aandacht. Wil je ‘veilig’ kiezen qua kleur, ga dan voor een tuinset met kleuren die ook elders in je tuin of op je terras terugkomen. Ook een neutrale kleur, zoals grijs of zwart, doet het eigenlijk altijd goed.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie