Afbeelding
Veranda

Veel woningbezitters investeren in hun tuin

5 juli 2021 om 08:05 Partnercontent

Hoewel de pandemie volgens steeds meer mensen op z’n einde loopt, zijn we er nog niet. In de afgelopen anderhalf jaar werkten we voornamelijk vanuit huis, zat een vakantie in het buitenland er niet in en aten we minder vaak buiten de deur. Vervelend, maar tegelijkertijd bood het ons ook kansen! Nederlanders hadden niet eerder zoveel spaargeld op hun rekening staan. Al is dat bij veel huishoudens al uitgegeven. Met name de tuin werd de laatste twee jaar door veel mensen gerenoveerd. We kozen massaal voor een inbouwzwembad, we gingen voor een veranda of lieten een jacuzzi plaatsen. Ook een renovatie in huis was populair. Denk aan het aanpakken van de badkamer of bijvoorbeeld het plaatsen van een nieuwe keuken.

Vaker bij je eigen woning genieten in de tuin

De tuin moet een plek vormen, waar je na een lange werkdag heerlijk kunt genieten van het mooie weer. Pak er een hapje en drankje bij, praat bij met je partner of geniet van de spelende kinderen op het gazon! Tijdens de pandemie zijn steeds meer mensen de waarde gaan zien van een mooie tuin. Zo hoef je helemaal niet meer weg, om tot rust te kunnen komen in de zomermaanden. Bij een renovatie van de tuin kiezen veel mensen voor een overkapping. Met name de overkapping met glazen schuifwand is populair, daar deze schuifwand je bescherming biedt bij een verfrissend buitje. Daarnaast houdt de wand de warmte vast, waardoor je tot laat buiten kunt blijven zitten.

Meer groen in de tuin met fraaie borders

Niet alleen de overkapping is populair. Ook voorziet men de tuin vaker van groen. Denk aan een border met wintervaste planten, zodat je er nauwelijks omkijken naar hebt en een volgend jaar geen nieuwe planten hoeft te kopen. Daarbij is de moestuin weer terug van weggeweest. Het is heerlijk om een aantal aardbeienplanten bijvoorbeeld frambozenstruiken in de tuin te hebben. De zoete geur van het verse fruit komt je direct tegemoet, wanneer je na het werk de tuin in komt wandelen. Het geeft je energie voor een volgende dag! Naast het fruit zijn er verschillende soorten groenten die je in de tuin kunt verbouwen.

Werken in de tuin werkt rustgevend

Misschien nog wel het belangrijkste van een mooie groene tuin: het werken in de tuin werkt heel rustgevend. In een periode waarin we het allemaal ontzettend druk hebben en vrijwel allemaal een collega met een burn-out kennen, is het prettig om de stress van het werk af en toe volledig los te kunnen laten. De tuin biedt je hier alle ruimte voor! Snoei de struiken, pluk de aardbeien en verwijder het onkruid tussen de plantjes in je borders. Niet alleen werkt het ontspannend, het geeft je ook een heel voldaan gevoel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie