Afbeelding
ESD Vloer

Wat zijn de voordelen van een ESD vloer?

2 augustus 2021 om 16:21 Partnercontent

Het gebruik van elektronische apparaten in alle bedrijfstakken is de afgelopen decennia exponentieel gegroeid. Tegelijkertijd groeit ook de zorg voor de veiligheid en bescherming van gegevens. De informatie van bedrijven zoals banken, ziekenhuizen, het leger, vlucht torens, callcenters en technische onderzoeks- en ontwikkelings instituten kan ernstig worden aangetast door zoiets eenvoudigs als statische elektriciteit, aangezien computers tegenwoordig gevoelig zijn voor zeer lage statische ontladingen. De wrijving die wordt veroorzaakt door werknemers die over de vloer lopen kan bovendien ook een gevaarlijke bron van statische ophoping kan worden. Je moet zien te voorkomen dat dit problemen oplevert, wat je kunt doen met behulp van een ESD vloer. Dit is een soort gietvloer die ervoor zorgt dat er geen statische ontlading overgebracht wordt op personen en/of apparaten. Onderstaand kun je de voordelen van een ESD vloer vinden, die over het algemeen met name van belang zijn in een bedrijfspand. 

Minder statische ontlading

ESD vloeren verminderen dus elektrostatische ontlading, waardoor interferentie en schade aan elektronische apparatuur wordt voorkomen en alle informatie veilig blijft. Overigens kan dit niet alleen handig zijn in bijvoorbeeld een kantoor of computerruimte van een bedrijf, maar ook in een operatiekamer is dit zeker van belang bijvoorbeeld. Daarnaast is een vermindering van de statische ontlading ook belangrijk in een fabriek waar elektronische apparaten geproduceerd worden. Sterker nog, hier is het zelfs van het grootste belang dat iedere vorm van ontlading voorkomen wordt. Daarom is een ESD vloer zeker nodig in zo’n ruimte, wat echt veel problemen zal voorkomen.

Weinig onderhoud

ESD vloeren hebben bovendien veel minder onderhoud nodig dan gewone vloeren. Het onderhoud ervan is ook nog eens heel eenvoudig, maar vereist vakkennis om schade te voorkomen. Het is namelijk alsnog ontzettend belangrijk om elektrostatische vloeren goed te onderhouden om te voorkomen dat vuil en andere viezigheden de vloer beschadigen of de effectiviteit van de vloer verminderen. Het kan dan ook verstandig zijn om voor het onderhoud van je ESD vloer een professioneel bedrijf in te schakelen. Dit zal je niet alleen tijd schelen, maar het geeft je ook garantie dat de vloer continu goed onderhouden wordt en daardoor geen effectiviteit verliest. Een eventuele reparatie aan de ESD vloer in je woning of bedrijfspand kan bovendien gedaan worden door dit gespecialiseerde bedrijf, waarbij bijvoorbeeld gebruik kan worden gemaakt van epoxy giethars

Duurzaam

Antistatische vloeren zijn gemaakt van zeer duurzame materialen zoals vinyl en rubber. Dit zorgt ervoor dat een ESD vloer er niet alleen prachtig uitziet, maar ook nog eens lang mee gaan. Bovendien zijn ze zeer bestand tegen veel voetverkeer, wat vaak het geval is in een bedrijfspand. Ook in een huis wordt er natuurlijk veel gelopen over de vloer, maar dat zal bij een ESD vloer in de meeste gevallen geen probleem vormen. Dat een antistatische vloer ook nog eens duurzaam is, is zowel voor je portemonnee als het milieu goed nieuws. Jij hoeft immers minder vaak een nieuwe vloer te kopen, wat je geld bespaart, terwijl dit goed voor het milieu is aangezien er minder vloeren geproduceerd hoeven te worden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie