Afbeelding
Foto door form PxHere

Onmisbare (duurzame) items voor in het badkamerkastje met jonge kinderen

21 september 2021 om 09:36 Partnercontent

Met jonge kinderen in huis veranderd je leven nogal ingrijpend. Je moet ineens over dingen nadenken waar je nog niet eerder over hebt nagedacht en je huis staat binnen de kortste keren vol met producten voor jou en je baby. Sommige dingen blijken achteraf wat overbodig, dus het is prettig om te weten als ouder wat onmisbaar is zodat je niet onnodig veel spullen in huis hebt. Je wilt de beste spullen voor je kind en een veilige basis kunnen bieden. Bovendien wil je ook een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld, iets dat er met jonge kinderen nog wel eens bij in kan schieten. Hoe maak je daarin de juiste keuze?

Wasbare luiers

Wasbare luiers niet meer van deze tijd? Dat zullen de meeste mensen wellicht nog denken. Dat is iets uit grootmoeders tijd. Toch maakt de wasbare luier weer een comeback omdat mensen een duurzamere keuze willen maken. Per kind verbruik je tijdens de gehele luierperiode gemiddeld zo’n 5000 luiers. Dat is nogal wat afval. Door wasbare luiers te gebruiken kun je hier enorm op besparen. De eerste investering is in het begin wat groter dan wegwerpluiers. Maar uiteindelijk scheelt het ook in de portemonnee. Zeker wanneer de wasbare luiers worden gebruikt voor een eventueel volgend kind. 

Goede billendoekjes

Net als luiers zijn billendoekjes onmisbaar in het leven van ouders met jonge kinderen. Er gaan er behoorlijk wat doorheen. Heel fijn dat het bestaat, maar het zorgt natuurlijk voor behoorlijk wat afval. En er zitten niet altijd de meest natuurlijke producten in, die meer schade aanrichten aan je baby zijn billetjes dan dat ze goed doen. Tegenwoordig zijn er gelukkig veel bedrijven die de wereld ook een stukje beter willen maken. Ze maken billendoekjes van alleen maar natuurlijke materialen, die voor het grootste gedeelte bestaan uit water. Zonder plastic en vrij van alcohol en parfum. De verpakking en de doekjes zijn gemaakt van afbreekbare materialen waardoor ze dus ook nog eens beter zijn voor het milieu. 

Verzorgingsproducten

De keuze is enorm wanneer het gaat om verzorgingsproducten voor baby’s en jonge kinderen. Overal is wel een speciale baby variant van de koop. Olie, badproducten, shampoo noem maar op. Maar blijf hierin ook kritisch. De babyhuid is extra gevoelig en heeft goede zorg nodig. Vaak zitten er in deze producten onnodige, schadelijke stoffen die niet goed zijn voor het tere babyhuidje. Vermijd daarom verzorgingsproducten met parfum- of geurstoffen, conserveringsmiddelen en kies voor zeepvrije producten. De zeep kan namelijk het natuurlijke vetlaagje aantasten, waardoor de huid juist uitdroogt. 

EHBO set

Je wilt er het liefst niet aan denken, dat er iets kan gebeuren met je kinderen. Toch vinden de meeste ongelukjes thuis plaats. Het is dus niet onverstandig om voorbereid te zijn op eventuele ongelukken. Met een EHBO set voor in huis heb je in ieder geval de basisbenodigdheden bij de hand. Zeker met kinderen die veel buitenspelen is het prettig om spullen in huis te hebben voor schaafwonden of bijvoorbeeld splinters. Er zijn gemakkelijk gehele EHBO sets voor thuis aan te schaffen, zodat je in een keer klaar bent en je altijd een voorraad hebt van de meest gebruikte producten. Daarnaast bestaan er speciale EHBO cursussen speciaal gericht op jonge kinderen. Zo weet je wat je moet doen bij bijvoorbeeld brandwonden, verslikking of bloedingen.

Alles voor frisse geurtjes

De geur van je baby is het lekkerste dat er is. Maar je eigen geur is dat niet altijd. Als ouder van jonge kinderen ben je de hele dag druk in de weer. Je rent van hot naar her en het zweet loopt je nogal eens over het lijf. Naast dat je ervoor wilt zorgen dat je de beste producten in huis hebt voor je kind, mag je jezelf niet vergeten. Heb je bijvoorbeeld last van zweetvoeten? Dan zijn er gelukkig middeltjes zoals PediSpray® Voetspray tegen zweetvoeten. Dit pakt het probleem bij de bron aan. En net zoals dat je voor je kind vaak een setje schone en droge kleren meeneemt, kun je dat voor jezelf ook doen. Stop bijvoorbeeld een extra paar sokken en een schoon t-shirt in je tas. Ben je door de drukte oververhit en kan je wel wat extra frisheid gebruiken, dan kun je niet alleen je kind daarvan voorzien, maar ook jezelf een frisse start geven. Daarnaast is het belangrijk om jezelf ook af en toe rust te gunnen en jezelf niet uit het oog te verliezen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie