Afbeelding
Foto: coffeefriend.nl

Slimme koffiemachines voor de drukke ochtend

Partnercontent

Een kopje koffie maakt deel uit van het ochtendritueel van veel Nederlanders. Als kampioen koffiedrinkers starten we onze dag maar al te graag met deze cafeïnerijke drank. In de haast van de ochtend schiet het genieten van een bakkie troost er echter wel eens bij in. Het is dan ook niet gek dat we steeds vaker onderweg onze koffie halen. Door de komst van innovatieve koffiemachines wordt het echter makkelijker om thuis van een snel en goed kopje koffie, cappuccino of zelfs latte macchiato te genieten. Wat zijn slimme koffiemachines precies én welke functies helpen je door de drukke ochtend heen? Lees snel verder.

Waarom drinken we ’s ochtends zo graag koffie?

Koffie is meer dan een lekker drankje waar je wakker van wordt. Het drinken ervan levert namelijk verschillende voordelen op. Zo verbetert het je concentratie en alertheid en kan het bijdragen aan een verhoogde productiviteit op de werkvloer. Het Voedingscentrum stelt zelfs dat het drinken van twee tot vier kopjes koffie per dag het risico op hartziekten met tien procent kan verminderen. Het is dan ook niet gek dat er zoveel Nederlanders hun dag met een bakkie troost beginnen.

Doordat onze levens steeds drukker lijken te worden, is snelheid een belangrijk aandachtspunt bij de aanschaf van het perfecte koffiezetapparaat. Dit betekent echter niet dat je op smaak hoeft in te leveren. Door de komst van slimme De’Longhi, Melitta of Siemens koffiemachines ligt een luxe, goede koffie binnen handbereik.

De voordelen van slimme koffiemachines

Technologische ontwikkelingen zijn veelal gericht op het vergemakkelijken van ons leven. Hoewel een klassiek filterkoffieapparaat nog altijd een perfecte optie is voor het zetten van een grote kan zwarte koffie, kan het tegenwoordig heel wat sneller, luxer en geautomatiseerder. Een slimme koffiemachine, ook wel smart koffiemachine genoemd, maakt het leven dan ook net een stukje makkelijker.

Op afstand bedienen

Waar de slimme koffieapparaten, zoals de innovatieve Siemens koffiemachines, in uitblinken, is de mogelijkheid om het apparaat te koppelen aan je smartphone. Dit houdt in dat je het apparaat via een app op je telefoon kunt bedienen. Zo kun je vanuit je bed alvast je favoriete koffie zetten en bespaar je tijd op de drukke ochtend. De koppeling met bluetooth of internet biedt nog meer voordelen. Vaak worden je koffievoorkeuren bijgehouden, kun je de gewenste temperatuur instellen en ontvang je een melding wanneer het apparaat moet worden schoongemaakt. Bij de innovatieve EQ+ Siemens koffiemachines kun je zelfs een ‘Coffee Playlist’ instellen. Deze lijst met koffiesoorten wordt dan door het apparaat gezet in de door jou geselecteerde volgorde.

Snelheid

‘Slow koffie’ mag dan heerlijk zijn op de luie zondagochtend, op een drukke werkdag hebben vele van ons geen tijd om tien minuten te wachten op ons kopje koffie. Slimme koffiemachines bieden dan ook zeker uitkomst. Wanneer je kiest voor een volautomatische De’Longhi, Melitta of Siemens koffiemachine, kun je binnen enkele seconden genieten van een kopje verse bonenkoffie. Bedien je de apparaten via een app, dan staat de koffie al op je te wachten zodra jij je bed uitkomt. Bovendien kun je bij veel Siemens koffiemachines zelf de zetsnelheid instellen.

Luxe koffiesoorten

Veel smart koffiemachines zijn uitgerust met een melkreservoir. Naast een espresso of gewone koffie kun je de ochtend ook beginnen met een cappuccino of latte macchiato. Ook deze koffiesoorten kunnen met de bijbehorende app op je telefoon worden ingesteld. Met de functie ‘Barista Mode’, die beschikbaar is bij slimme Siemens koffiemachines, kun je invoeren hoeveel melk je wil gebruiken en tevens de temperatuur en sterkte van de koffie bepalen. De apparaten bieden vaak tal van koffiespecialiteiten. Zo kun je met de Melitta Barista T Smart maar liefst achttien verschillende soorten koffie zetten.

Bean-to-cup

Dat snelheid niet altijd betekent dat je inlevert op smaak, bewijzen de slimme, volautomatische De’Longhi, Melitta en Siemens koffiemachines. De bean-to-cup modellen zetten de gewenste koffie van versgemalen koffiebonen. Het volledige proces vindt automatisch plaats, waardoor jij er op de vroege ochtend geen omkijken naar hebt. De EQ+ Siemens koffiemachines bevatten zelfs twee bonenreservoirs, waardoor jij de smaak van je koffie eenvoudig kunt afwisselen. Ook De’Longhi en Melitta hebben apparaten met een dubbel bonenreservoir in hun assortiment.

Koffiewekker

Hoewel de koffiewekker niet met een app te bedienen valt, mag deze niet in het lijstje ontbreken. Deze koffiemachine is namelijk een wekker en koffiezetapparaat in één. Zodra de wekker gaat of jij op de knop drukt begint het apparaat met het zetten van koffie. Zo komt de geur van vers gezette koffie je direct tegemoet. De koffiewekker heeft echter geen touchscreen, is niet op afstand te bedienen en biedt ook niet de optie om andere koffiesoorten te zetten; iets waar de Siemens koffiemachines wel in uitblinken.

Het was nog nooit zo makkelijk om in de ochtend van je favoriete kopje koffie te genieten. Dankzij de komst van slimme De´Longhi, Melitta of Siemens koffiemachines kun vanuit je bed een cappuccino, latte macchiato of dubbele espresso zetten. Door de apparaten simpelweg met je app te bedienen, staat er direct wanneer je opstaat een kopje versgemalen bonenkoffie voor je klaar. Zo kun je in de haast van de ochtend toch nog genieten van een goede shot cafeïne en begin je alert en opgewekt aan een nieuwe dag. 

advertentie
advertentie