Afbeelding
Foto Unsplash

Hoe zorg je voor een moderne look in de badkamer?

Partnercontent

Spiegels en verlichting moeten samenwerken voor handelingen in de badkamer zoals scheren of cosmetica aanbrengen om een doeltreffende oplossing te bieden. Je moet spiegels en verlichtingsarmaturen kiezen die de geometrische vormen en strakke lijnen van moderne badkamers aanvullen.

Een kleurenschema dat structureel neutraal is.

Wit is de kleur bij uitstek voor een eigentijdse badkamerinrichting. De badkamer heeft een open, natuurlijke look en feel dankzij de witte tint, die als neutrale kleur overal gebruikt kan worden. Door marmeren tegels te gebruiken, kun je de impact van een badkamer die helemaal wit is verminderen.

Je hoeft niet met het geheel witte, glanzende concept te gaan voor een hedendaagse badkamer. Als je meer dan één kleur wenst, kunnen zwart en wit een effectief contrast vormen.

De plafonds van hedendaagse badkamers bevatten inbouwverlichting

Ze zorgen voor zone- en sfeerverlichting. In de douche of boven het toilet kun je inbouwverlichting hebben. Je kunt de badkamer opvrolijken door het plafond met deze lampen te bekleden. Bedenk hoe je het natuurlijke licht in de badkamer het best kunt gebruiken. Voor moderne badkamers zijn ramen en dakramen prachtige oplossingen, als het lukt, boven een waskom of wasbak, zodat je ook natuurlijk licht van boven hebt wanneer je ’s ochtends je tanden poetst of je haar kamt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een nieuwe douche?

Je bent op zoek naar een mooie douche? Een vitaal onderdeel van de voorbereiding van een complete badkamer make-over of een eenvoudige update is het kiezen van de juiste douche. We zijn ons hiervan bewust. Uiteindelijk bepaalt het of je een spa-achtige douche krijgt of een kleine douche weggestopt in een hoekje.

Bouw eerst een douchewand: glazen deuren of panelen zonder kozijnen kunnen je badkamer opener en helderder maken. De vochtigheid in de badkamer wordt verminderd door een glazen douchewand met een afgesloten deur.

advertentie
advertentie