Afbeelding
Foto via FranceComfort

Wintersporten met het hele gezin in Portes du Soleil

28 november 2022 om 10:45 Partnercontent

Ga jij deze winter op skivakantie en ben je op zoek naar de ultieme bestemming? Bij de Leusderkrant zijn we fan van een van de meest beroemde én grootste wintersportgebieden ter wereld, namelijk Portes du Soleil. In dit skigebied dat is gelegen in de Franse Alpen, vind je alles om jouw skivakantie perfect te laten slagen! Het fenomenaal mooie gebied bestaat uit maar liefst 650 kilometer aan pistes en bestrijkt Frankrijk én Zwitserland. Daarmee staat een sneeuwvakantie in Portes du Soleil garant voor dagenlang snowboarden, langlaufen, skiën en wandelen door de sneeuw. Wil jij er ook lekker sportief tegenaan gaan met deze bruisende wintersportactiviteiten? Lees dan nog even verder, want in dit artikel belichten we allerlei dynamische mogelijkheden.

Uiteraard vertellen we je ook hoe je op een luxe vijfsterrenresort dat de Franse Alpen eer aan doet, weer helemaal op adem komt en je spieren soepel maakt voor de volgende dag bol van jouw favoriete wintersportactiviteiten.

Stoere dagtochten van Frankrijk naar Zwitserland

De ruim 650 kilometer aan piste die zich uitstrekt van Les Gets in Frankrijk tot aan het wintersportdorp Champéry in Zwitserland, is een van de aspecten die Portes du Soleil bijzonder maakt. Daarom is Portes du Soleil ook het ideale skigebied om stoere dagtochten van schitterende Franse pistes naar prachtige Zwitserse pistes te maken. Beginnende, gemiddelde en gevorderde wintersporters komen er goed aan hun trekken. Het skigebied telt in totaal 170 kilometer blauwe pistes, 380 kilometer rode pistes en 100 kilometer zwarte pistes. Het netwerk van skiliften is in de afgelopen jaren flink uitgebreid en gemoderniseerd. Daarom hoef je er bijna nooit in de rij te staan en des te makkelijker is het om op één dag meerdere wintersportplaatsen aan te doen. Wat ons betreft is Portes du Soleil met recht een van de mooiste skigebieden van de Franse Alpen én van Europa. Het wintersportgebied concurreert niets voor niets al jaren met Les 3 Vallées, het gebied rondom Courchevel, Méribel en Val Thorens.

Wat maakt Les Portes du Soleil tot dé wintersportbestemming voor het hele gezin?

• Ruim 650 kilometer aan pistes, waaronder blauwe, rode en zwarte pistes;
• Het skigebied bestrijkt Frankrijk en Zwitserland;
• Nauwelijks wachtrijen vanwege de gemoderniseerde skiliften;
• Volop mogelijkheden voor het maken van dynamische ski-safari’s van land naar land;
• Ontelbaar veel routes voor bruisende dagtochten van vallei naar vallei en dorp naar dorp;
• Skischool in het skigebied Abondance met volop lesmogelijkheden voor jong en oud;
• Luxe vijfsterrenresort Alpchalets Portes du Soleil met design-accommodaties en wellness in het gebied.
• Volop berghutten en restaurants voor lunch en diner onderweg;
• Gezellige wintersportplaatsen met elk hun eigen sfeer.

Verblijf op vijfsterrenresort AlpChalets Portes du Soleil

Na een intensieve dag in de frisse buitenlucht is er niets zo fijn als op krachten komen in een comfortabele accommodatie dichtbij de skipistes in de Alpen. In Portes du Soleil vind je allerlei prachtige resorts waar het goed toeven is. Recent is daar het luxe vijfsterrenresort AlpChalets Portes du Soleil bijgekomen. Het is het nieuwste vakantiepark van de vooraanstaande keten FranceComfort, die weidse vakantieparken in het midden en het zuiden van Frankrijk beheert. Het wintersport-resort is gelegen aan de rand van het sfeervolle dorp Abondance en ligt ten zuiden van het Meer van Genève. De chalets op het vakantiepark bestaan uit comfortabele penthouses en design-appartementen, waarvan bepaalde accommodaties zijn voorzien van een eigen jacuzzi of sauna.

De high-end wellness & spa van AlpChalets Portes du Soleil bestaat uit een Finse sauna, een groot zwembad, een royale jacuzzi, een fitnessruimte met uitzicht op het berglandschap en een relaxruimte met riante loungeplekken. In Portes du Soleil vind je dus alles wat een wintersportvakantie helemaal compleet maakt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie