Afbeelding
Foto Adobe Stock

Bouwplaats beveiligen: zo voorkom je ongewenste gasten en diefstal

9 mei 2023 om 07:25 Partnercontent

Als je een bouwplaats hebt, dan staat je bouwplaats beveiligen bovenaan jouw to do lijst. Niet alleen om ongewenste gasten buiten te houden, maar ook om diefstal te voorkomen. Want op een bouwplaats zijn natuurlijk waardevolle materialen en machines aanwezig. En dat weten dieven ook! In dit artikel leggen we uit hoe je een bouwplaats kunt beveiligen en duiken we even dieper in op waarom dat zo belangrijk is.

Houd onbevoegden buiten de deur, zet je bouwplaats goed af

Het is belangrijk om de toegang tot de bouwplaats te beperken tot alleen de mensen die er moeten zijn. Dit kun je doen door de bouwplaats allereerst natuurlijk goed af te zetten. Dit maakt het al moeilijker en onaantrekkelijker voor onbevoegden om op het terrein te kunnen komen. Een goed verlichte bouwplaats schrikt niet alleen af, het zorgt er ook voor dat je de bouwplaats goed in de gaten kunt houden. Zorg ervoor dat er voldoende licht is op het terrein, vooral bij de ingang en langs de hekken. Verlichting met bewegingssensoren kan helpen om ongewenste gasten af te schrikken.

Bewaking? Houd 24/7 een oogje in het zeil met een camera

Voorheen, als je een bouwplaats had, dan moest een bewaker regelmatig rondes lopen om te kijken of alles nog in orde was. Ondanks dat de aanwezigheid van een beveiliger afschrikt, kan een bewaker maar op één plek tegelijkertijd zijn. Gelukkig kunnen we tegenwoordig gebruik maken van camerasystemen. Met een goed camerasysteem kan je de gehele bouwplaats 24/7 in de gaten gehouden worden. Met goede camera bewaking zullen vandalen en dieven het niet zo snel meer in hun hoofd halen om jouw bouwplaats te plunderen!

Top beveiliging: zorg voor extra zicht op de bouwplaats

Met camera beveiliging bouwplaats kun je de bouwplaats 24 uur per dag in de gaten houden. Dit helpt met het voorkomen van vandalisme en diefstal. Mochten ze toch zo dom zijn om toch in te breken, dan zullen de camerabeelden helpen bij het opsporen van de daders na een inbraak. Aan jou de keuze of je de bouwplaats zichtbaar of onzichtbaar wilt beveiligen.

Een bouwplaats beveiligen is ontzettend belangrijk om ongewenste gasten en diefstal te voorkomen. Door middel van een goed afgezet terrein, verlichting en goede camerabeveiliging kun je de bouwplaats goed beveiligen. Heb jij nog geen beveiliging op jouw bouwplaats of kan er nog wel het een en ander verbeterd worden aan de beveiliging? Maak het niet makkelijker voor dieven en vandalen dan nodig is en voorkom vandalisme en inbraak met goede camerabeveiliging op jouw bouwplaats! Een veilige bouwplaats is tenslotte letterlijk en figuurlijk goud waard!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie