Afbeelding
Foto: Unsplash

Het beste terrasontwerp voor een kleine tuin

14 september 2023 om 10:26 Partnercontent

Ben je op zoek naar manieren om je kleine tuin op te fleuren? Denk je weleens aan het creëren van een gezellig terras waar je kunt genieten van de frisse lucht en het zonlicht op een warme dag? Hieronder vind je een aantal ideeën over het beste terrasontwerp voor een kleine tuin, zodat ook jij kunt genieten van een groene en ontspannen omgeving. Lees snel verder!

Multifunctionele meubels

Wanneer je een kleine tuin hebt, moet je creatief zijn met de ruimte die je hebt. Je kunt bijvoorbeeld multifunctionele meubels gebruiken om ruimte te besparen. Denk aan een bank waar je ook spullen in kunt opbergen of een tafel die je kunt uitschuiven wanneer er meer gasten komen. Zo bespaar je ruimte én heb je meer opbergruimte. Zet deze meubels op een terras van keramische tegels in de tuin, dit zorgt voor een ruimtelijke opstelling en uitstraling.

Ga de hoogte in

Als je niet veel vloerruimte hebt in je tuin, gebruik dan de hoogte van een muur of schutting. Hang bijvoorbeeld een paar plantenpotten op of gebruik een klimplant om je muur te bedekken. Zo creëer je meer groen en bespaar je kostbare ruimte op de grond.

Het juiste formaat terrastegels

Het juiste formaat van de tegels kiezen voor een kleine tuin kan nog best lastig zijn. Maar een goede optie zijn terrastegels van 60x60 cm. Deze grootte zal de ruimte niet overweldigend maken en ziet er modern en strak uit.

Kleuren en motieven

Als je niet veel ruimte hebt, kun je met kleur en patronen een levendige sfeer creëren. Kies bijvoorbeeld voor een felgekleurd tafelkleed of kussens om in de zomerse sferen te blijven. Gebruik ook verschillende patronen en kleuren in je plantenpotten voor een speels effect.

Maak gebruik van verlichting

Een kleine tuin kan ‘s avonds een romantische en gezellige sfeer hebben met de juiste verlichting. Hang bijvoorbeeld lichtslingers op of zet kaarsjes neer voor extra gezelligheid. Zo kun je ook in de avonden genieten van je heerlijke tuin.

Maak je terras uitnodigend

En tot slot, maak je terras uitnodigend door het toevoegen van comfortabele stoelen en kussens. Maak het geheel af met een paar mooie tafeldecoraties en bloemen voor een uitnodigende sfeer. Zo kun je een heerlijk ontspannen avond in je eigen tuin doorbrengen, alleen of met vrienden.

Met deze tips kun jij ook een gezellig terras ontwerpen in je kleine tuin. Door het gebruik van multifunctionele meubels, het gebruik van de hoogte van de muren, keramische terrastegels, kleuren en patronen, verlichting én het toevoegen van comfortabele stoelen en kussens, kun je je eigen stukje tuin omtoveren tot een ideale plek voor jou en je gasten. Veel succes!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie