Afbeelding
Foto: Austris Augusts via Unsplash

Verlicht de feestdagen met magische boomverlichting

13 november 2023 om 00:13 Partnercontent

We kennen allemaal de traditionele kerstboom; een dennenboom. De keuze voor deze boom als ultieme kerstboom is heel logisch: het blijft groen tijdens de winter. En dat ziet er toch leuker uit dan een kale boom om te versieren. Hoewel dat waar is, is het juist leuk om eens een nieuwe draai te geven aan het traditionele beeld van feestelijke kerstverlichting door naast de standaard kerstboom eens de normale loofbomen van lampjes te voorzien. Met speciale boomverlichting krijgen ook de in de winter kale bomen een magische uitstraling in het winkelgebied of in de wijk!

Gewikkeld in kerstversiering

Een spar of dennenboom versieren is hartstikke mooi. Het vormt immers vaak het middelpunt van een plein of geeft extra allure aan je tuin. Loofbomen echter vormen ook een dankbaar oppervlak om te verlichten. De grillige vormen van de takken zien er echt betoverend uit als ze gehuld worden in boomverlichting. De glinsterende lampjes laten aan de ene kant zien hoe mooi een kale boom kan zijn en aan de andere kant zorgen ze voor extra kerstsfeer. Je creëert er dus een mooi, verbluffend effect mee wat een welkome afwisseling biedt tijdens de feestdagen. En zeg nu zelf, iedere boom verdient het toch om zijn magie te laten stralen tijdens de wintermaanden?

Prachtige straat

Het idee om andere bomen dan de gebruikelijke dennenboom te verlichten, opent de deur naar een unieke en betoverende manier om de kerstsfeer in Leusden te vergroten. Boomverlichting geeft namelijk het straatbeeld een magische uitstraling. Vooral als de kale bomen die in de wijk het straatbeeld bepalen allemaal versierd zijn, wordt dit in de avond juist extra mooi. Maar ook wanneer er slechts een boom gekleed gaat in speciale boomverlichting breng je al een beetje extra magie aan.

Bewonderende blikken

Als je aan een kerstmarkt denkt, dan denk je aan prachtige verlichting en gezelligheid. Daarom is het dus een goed idee om ook de takken van kale bomen te omwikkelen met schitterende lichtjes bij het winkelcentrum, in de tuin van een bedrijfspand of van een woning. Het is namelijk een visuele traktatie voor jezelf en voor alle voorbijgangers. Het zijn immers twinkelende lichtjes die de aandacht trekken en de kerstsfeer versterken.

Makkelijk aan te brengen

Met goede, professionele boomverlichting tover je iedere loofboom om tot een magische sprookjesboom. Het is belangrijk om te weten hoe hoog de boom is, voordat je deze gaat versieren. Er zijn namelijk verschillende complete pakketten waarmee je moeiteloos een boom versiert. Uiteraard vind je meer koppelbare strengen verlichting in een pakket voor een boom van zes tot acht meter dan in eentje voor een boom van twee tot drie meter. De strengen lichtjes draai je rondom de boomstam en de takken, zodat je de boom in zijn geheel in het licht kan zetten. Dankzij de koppelingen tussen de strengen, kun je heel gemakkelijk delen van de boom omwikkelen en dan de verlichting aan elkaar koppelen.

Verschillende kleuren

Boomverlichting is verkrijgbaar in verschillende tinten, zoals klassiek warm wit, ijswit en klassiek warm met twinkle effect. Dit laatste is echt extra magisch. Dat geldt ook voor als je kiest voor meerdere lichtjes per streng, want hoe meer en kleiner de lampjes, des te magischer het wordt. Welke kleur je kiest hangt af van het effect wat je wil bereiken en natuurlijk de andere versiering in de buurt. Het is voor een echt betoverend effect aan te raden dat je voor alle bomen dezelfde soort en kleur verlichting gebruikt. Ga je alle bomen langs een straat of op een plein met boomverlichting versieren dan kun je nog kiezen om de grote bomen warm wit te doen en kleinere bomen juist ijswit voor een bijzonder effect, maar het hoeft niet. Ga je voor een echt koud, winters effect, dan is ijswit een aanrader. Vooral als het gaat sneeuwen. Professionele verlichting voor buiten heeft overigens een goede bescherming tegen weersomstandigheden, dus versieren bij vrieskou of regen is geen probleem.

Winterbomen, echte kersttrend

Wist je dat het dit jaar een echte kersttrend is om eens wat anders dan een dennenboom te versieren? Zo mag je ook een cactus of bonsaiboompje van ballen en verlichting voorzien. In plaats van kerstboom noemen we dit dan een winterboom. En versierde loofbomen passen daar helemaal bij. Verras jezelf en de buurt daarom eens met een magische winterboom en wie weet inspireert het anderen wel om hetzelfde te doen, waardoor Leusden een stralende, betoverende plek wordt tijdens de donkere wintermaanden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie