Het luchtbehandelingssysteem in theater De Tuin werd aan het plafond opgehangen.
Het luchtbehandelingssysteem in theater De Tuin werd aan het plafond opgehangen. Theater de Tuin

Bouwkundige aanpassingen theater De Tuin afgerond

22 maart 2021 om 16:00 Podiumkunsten

LEUSDEN Theater De Tuin heeft van de nood een deugd gemaakt door tijdens de gedwongen corona-sluiting broodnodige bouwkundige aanpassingen te laten uitvoeren. Het bestuur laat nu in een nieuwsbrief weten dat de werkzaamheden succesvol zijn afgerond.

,,Als eerste heeft Bloemendal Bouw medio februari de wanden aan de zijde van De Smidse voorzien van geluidsisolerend materiaal. Daardoor kunnen straatgeluiden de voorstellingen niet meer zullen hinderen’’, laat voorzitter Wim Oeben zijn achterban weten. ,,Vervolgens heeft installatiebedrijf Lomans een luchtbehandelingssysteem geplaatst en kunnen situaties die in het verleden voorkwamen (dat het te heet en te benauwd werd tijdens voorstellingen) worden voorkomen. Het luchtbehandelingssysteem (gemonteerd aan het plafond) zorgt niet alleen voor circulatie van de lucht, maar ook -en met name- voor verse luchttoevoer, zodat wij ‘coronaproof’ bezoekers kunnen ontvangen’’, aldus Oeben.

Afgelopen vrijdag kreeg het Tuin-bestuur bij wijze van officiële handeling van Bloemendal Bouw de afstandsbediening voor de zonwerende screens overhandigd. ,,Die zonwering voorkomt opwarming van het theater via de grote raampartijen aan de zuidzijde van ons theater, met name in het voor- en najaar’’, legt Oeben uit.

De aanpassingen werden mede mogelijk gemaakt door een gemeentelijke subsidie. Het theater werd geacht een deel van de kosten te dragen en diende daarvoor een deel van de financiële reserves aan te spreken. ,,Samen met alle andere theaters in Nederland wachten wij nu op het moment dat de coronamaatregelen worden versoepeld. Wij zijn er in ieder geval klaar voor’’, aldus voorzitter Oeben.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie