Urschi Koetje: 'Ik wil een verhaal vertellen en er is geen mooiere plek om dat te doen dan het toneel. Maar I’m not gonna quit my day job, zogezegd.'
Urschi Koetje: 'Ik wil een verhaal vertellen en er is geen mooiere plek om dat te doen dan het toneel. Maar I’m not gonna quit my day job, zogezegd.' Growing Stories

Amersfoortse fiscalist debuteert in het AFAS Theater Leusden

18 september 2023 om 09:05 Podiumkunsten

AMERSFOORT/LEUSDEN De Amersfoortse fiscalist Urschi Koetje staat vrijdag 20 oktober in het AFAS Theater in Leusden met haar avondvullende ‘one woman show’ Het Wordt Nooit Meer Hetzelfde. En met die titel daagt ze niet alleen haar publiek, maar zeker ook zichzelf uit. Want wat bezielt een fiscaal professional om de grootste zaal te huren om te gaan spelen (en zingen) voor 837 betalende gasten?

Het is een bijzondere act op de agenda; geen musical, geen bekende naam uit de muziekwereld, geen comedian, maar een fiscalist uit Amersfoort. En ze komt niet met zakelijk advies voor ondernemers, maar met een volwaardig theatershow, inclusief liedjes en gedichten. Twee jaar heeft ze eraan gewerkt. Nu staat er, hoopt ze, een programma waarin ze bezoekers iets kan meegeven van wat ze zelf door de jaren heen heeft geleerd. Wat dat is, vat ze het best samen met een quote uit The Lion King: ‘Verder kijken dan je ogenkunnen zien.’ Wie daarin slaagt, wordt crisisbestendiger, krijgt meer kansen en minder problemen en maakten passant ook nog eens de wereld wat mooier. 

Hoe je dat bereikt, vertelt ze volgende maand in twee aktes van ieder zo’n drie kwartier. Start ze hiermee een nieuwe carrière buiten de geldzaken? Koetje: ,,Ik wil een verhaal vertellen en er is geen mooiere plek om dat te doen dan het toneel. Maar I’m not gonna quit my day job, zogezegd. Hoe ik dat verhaal in de toekomst verder verspreid, zien we wel na 20 oktober. Voorlopig is die datum spannend genoeg.”
Kaarten voor de show Het Wordt Nooit Meer Hetzelfde kosten 73 euro en zijn te bestellen via www.hwnmh.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie