Wienke steunt met haar eerste cursus de deelname van Sjoert aan Alpe d'HuZes.
Wienke steunt met haar eerste cursus de deelname van Sjoert aan Alpe d'HuZes. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Alles-is-Chi start lessen

22 juli 2021 om 07:32 Zakelijk

LEUSDEN In de luwte van het Randerbroekerbos op de prachtige Rubensbaan van de Amersfoortse IJsvereniging (AijV) sloot Wienke Konink haar eerste serie lessen Zhineng Qigong af. De groep cursisten gaat ontspannen beginnen aan de vakantie.

Arnoud J Spaaij

Wienke Konink had enkele jaren geleden zelf ernstig last van haar rug. Een zenuwbeklemming, spanning en onrust bleken moeizame obstakels. Tot haar osteopaat haar wees op Zhineng Qigong. Dat werd een ommezwaai in haar leven en die positieve ervaring wil ze graag meegeven aan anderen. „Toen mijn osteopaat zei ‘Dat moet jij eens gaan doen,’ heb ik me verdiept en van alles opgezocht.

COMPONENTEN Er bleek een opleiding in Amersfoort van de Academie Qing-Bai. Zhineng Qigong is geen sport of amusement maar is een bewegingsleer.” Wienke’s klachten in haar rug verdwenen en haar hele lichaam en geest kregen een enorme stabiliteit. Zoveel dat ze anderen graag Zhineng Qigong wil laten ervaren. Wienke: „Dat bracht mij veel goeds. En dus wil ik graag anderen ook al deze positieve energie geven. Er zijn veel stromingen in bewegingsleer zoals martial arts en de boeddhistische vorm. Veel mensen kennen yoga dat erg verwesterd is. Zhineng Qigongis in China erkend als Qigong-vorm met het beste effect op de gezondheid. Het is bestaat uit vijf componenten als het Qi-veld, intentie, visualisatie, affirmatie en dagelijkse oefening.” 

Zhineng Qigong is niet zweverig, ook al denken veel mensen dat wel. We liggen ook niet op een matje

In het laatste ligt een belangrijk deel om Zhineng Qigong in je leven te brengen. Veel dagelijkse oefening is gebaseerd op hoe je leeft. Je kan dat letterlijk 10 minuten per dag doen, maar ook onderdeel maken van je dagelijkse leven. „Zhineng Qigong is niet zweverig, ook al denken veel mensen dat wel. We liggen ook niet op een matje,” legt Wienke uit, „Je leert je ontspannen met je voeten in de klei.” Dat bedoelt Wienke niet letterlijk en gaat verder: „Wij mensen maken deel uit van de natuur. En de aarde maakt deel uit van het heelal. Alles wat in de natuur en in het heelal gebeurt, weerspiegelt in de mens. Met Qigong leer je daar gebruik van te maken. Het helpt gezond, sterk en doelbewust te zijn.”

LESSEN Wienke hoopt met haar nieuwe bedrijfje Alles-is-Chi veel mensen een zetje mee te geven voor een zelfbewuster en toleranter leven. „Ach ik hoef de wereld niet in m’n eentje te veranderen hoor,” glimlacht ze, „Iedereen heeft z’n eigen verantwoording.”


Toch wil Wienke graag met haar cursussen anderen stimuleren. „Tien september starten twee groepslessen in Yogacentrum Leusden. Om negen uur en om half elf. De lesserie van negen tot tien, In Beweging, is een actieve les met veel beweging. In de les van half elf, Het Fundament, is naast voor de bewegingen ook aandacht voor, staande of zittende, meditatie en afsluitend is er een kop thee.”

De eerste serie lessen werd afgesloten afgelopen zaterdag. Daarmee sponsort Wienke de deelname van Sjoerd Ebben aan de Alpe d’HuZes. „Het leek mij mooi dit bij elkaar te brengen op deze manier,” sluit Wienke af.

Alles-is-Chi
Tel. 06-27614683
info@alles-is-chi.nl
www.alles-is-chi.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie