De gemeente gaat sport- en andere verenigingen die door de coronacrisis in de knel gekomen, helpen.
De gemeente gaat sport- en andere verenigingen die door de coronacrisis in de knel gekomen, helpen. Foto Rinus van Denderen

Gemeentelijke steun voor verenigingsleven

28 juli 2020 om 11:46 Politiek

LEUSDEN De gemeenteraad heeft het college opgeroepen alles uit de kast te halen om het lokale verenigingsleven door de coronacrisis te helpen. Een motie daartoe, die de VVD en het CDA tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota indienden, kreeg brede steun. 

door Daan Bleuel

De indieners van de motie (Marijke van Eijden van het CDA en Carlos Genders van de VVD) stellen in de motie vast dat het verenigingsleven zwaar getroffen wordt door de maatregelen die het Rijk in het leven riep om de verspreiding van het corona-virus zoveel mogelijk te beperken. 

INKOMSTEN VERMINDERD Veel clubs -sportverenigingen maar ook andere organisaties- hebben hun deuren tijdelijk moeten sluiten. Nog steeds ondervinden ze de gevolgen van de crisis, omdat ook nu de activiteiten slechts mondjesmaat weer kunnen worden opgepakt. ,,Daardoor zijn inkomsten uit kaartverkoop, contributie en baromzet sterk verminderd’’, stellen de indieners van de motie vast. 

CDA en VVD zeggen het belangrijk te vinden het verenigingsleven te ondersteunen ‘omdat Leusden een uniek kapitaal een maatschappelijke, culturele en sportieve verenigingen heeft’. ,,Dit is nu en in de toekomst belangrijk om onze samenleving weerbaar te houden en uit de ciris te komen’’, aldus de indieners van de motie. 

EXTRA STEUN Ze vragen het college ‘het verenigingsleven zonodig extra te ondersteunen, bijvoorbeeld door extra uitstel of kwijtschelding van betaling’. De motie kreeg brede steun in de gemeenteraad. Zeventien van de 21 raadsleden zorgden ervoor dat de motie werd aangenomen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie