Beeld van het stembureau in het Huis van Leusden.
Beeld van het stembureau in het Huis van Leusden. Daan Bleuel

Stemmen in tijden van een pandemie

16 maart 2021 om 13:12 Politiek

LEUSDEN Om het stemmen in tijden van ‘lockdown’ zo gesmeerd mogelijk te laten verlopen en iedereen die dat wil redelijkerwijs in staat te stellen te gaan stemmen, is ook in Leusden een aantal stembureaus niet alleen woensdag open, maar ook op maandag en dinsdag. 

En zowel in stembureau Antares in Leusden-Zuid, als in het Huis van Leusden was het, volgens woordvoerder Penny McLaughlin, op maandag en dinsdag ‘bij vlagen’ behoorlijk druk met mensen die om verschillende redenen de te verwachten grote drukte op woensdag probeerden te vermijden. 

EERSTE STEMMERS De eerste stemmers waren er maandag als de kippen bij. Zo begroette burgemeester Gerolf Bouwmeester maandag in het stembureau in Antares de eerste bezoeker om klokslag 7.30 uur, bij het opengaan van het stembureau. Mevrouw Zwerus was -volgens een bericht van de gemeente op social media- de eerste die haar stem uitbracht.

De stembureaus zijn morgen tot 21.00 uur open. Late stemmers hoeven zich voor deze keer geen zorgen te maken over de regels rond de avondklok. De handhavers zullen eventuele overtredingen voor het goede doel door de vingers zien. 

VEEL OP HET SPEL Redacteur/verslaggever Daan Bleuel probeerde in een bijdrage die gisteren op deze site werd gepubliceerd duidelijk te maken dat er bij de Kamerverkiezingen ook gemeentelijke belangen in het geding zijn, zoals de financiën en de uitvoering van beleid op het gebied van duurzaamheid. 

Burgemeester Bouwmeester ontvangt maandag de eerste stemmer op stembureau Antares.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie