Afbeelding
Frits van Breda

Gemeentelijke excuses voor omstreden sportbrief

8 oktober 2021 om 20:42 Politiek

LEUSDEN De gemeente Leusden biedt excuses aan aan de ontvangers van een sportbrief die voor veel ophef zorgde. Een bericht van die strekking verschijnt morgen (zaterdag 9 oktober) op de website van de gemeente. Ook krijgen Leusdenaren die eerder werden aangeschreven morgen een excuusbrief.

door Daan Bleuel

In de omstreden brief werden ouderen -in de leeftijd van 60 tot 75 jaar- opgeroepen aan een sportproject mee te doen. Veel ontvangers van de brief vielen over een passage over buurtsportcoaches die de ontvangers van de brief thuis wilden bezoeken. Als je dat niet op prijs stelde, moest je dat laten weten. Het kwam de gemeente op honende berichten op social media te staan. Ook de telefoon in het gemeentehuis stond volgens burgemeester Bouwmeester roodgloeiend. De affaire kreeg, na berichtgeving op de site van deze krant, door media als het AD en SBS6 landelijke proporties. 

VERKEERDE INSCHATTING Ook gemeenteraadslid Carlos Genders van de VVD reageerde tijdens de gemeenteraadsvergadering in felle bewoordingen op de gekozen vorm van communicatie. Die was volgens wethouder Wim Vos (CDA) bewust gekozen om ook minder assertieve mensen goed te bereiken. Dat bleek een verkeerde inschatting. 

De tekst van het bericht dat morgen op de site van de gemeente verschijnt, luidt als volgt: 

Gemeente biedt excuses aan voor brief

Inwoners van 60 tot 75 jaar die vorige week door de gemeente zijn aangeschreven om deel te nemen aan het GALM-project ontvangen zaterdag een excuusbrief van de gemeente.

De gemeente biedt excuses aan voor de toon van de brief en de wijze waarop men is gevraagd om aan te geven wel of niet deel te willen nemen. Dit is opgevat als bemoeienis in de persoonlijke levenssfeer. Dat is zeker nooit de bedoeling geweest. Er is daarom ook besloten dat er in het kader van het project geen ongevraagde huisbezoeken meer worden afgelegd, tenzij mensen zelf aangeven dat op prijs te stellen.

Wij gaan, met mede-initiatiefnemers Gymnastiek Vereniging Impala en Lariks, verder met de uitvoering van het GALM-beweegprogramma. Wij zijn van mening dat we hiermee een mooi aanbod aan onze oudere inwoners bieden om in beweging te komen. Deelname is geheel vrijblijvend en op eigen aanmelding.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie