Afbeelding
Lokaal Belangrijk

Nieuwe politieke partij in Leusden: Lokaal Belangrijk

Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

LEUSDEN Leusdenaren kunnen bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in 2022 stemmen op een nieuwe partij: Lokaal Belangrijk Leusden-Achterveld-Stoutenberg (Lokaal Belangrijk). De partij is afgelopen donderdag 7 oktober opgericht.

Bestuurders Henk-Jan de Jager, Joey van de Belt en Alexandra Kolkman denken dat er behoefte is aan een zelfstandige partij: ,,Wij zijn blij dat wij nu in overleg met onze initiatiefnemers de stap naar de notaris hebben kunnen maken om onze vereniging te formaliseren. Het is prachtig om te zien dat er een groeiende behoefte is bij de inwoners van de gemeente Leusden aan een zelfstandige, onafhankelijke en lokale no-nonsense politieke partij”, zegt voorzitter Henk-Jan de Jager.

De partij staat voor een sterke betrokkenheid van inwoners bij politieke besluitvorming. ,,Wij willen geen verlengstuk zijn van een landelijke politieke partij waarbij landelijke visies worden vertaald naar een lokaal niveau”, zegt secretaris Joey van de Belt. Daarnaast staat de partij voor ,,een financieel gezonde gemeente waarbij we kiezen voor behoud van onze groene buitenruimte. Wij streven naar een betaalbare, innovatieve energietransitie”, vertelt penningmeester Alexandra Kolkman.

advertentie