'Het allermooiste zijn onze inwoners, want daar draait het allemaal om in onze dorpspolitiek.'
'Het allermooiste zijn onze inwoners, want daar draait het allemaal om in onze dorpspolitiek.' Carlos Genders
Raadgever

‘Waar is de balans en welke balans?’

13 november 2021 om 07:23 Politiek

LEUSDEN In de rubriek Raadgever komt elke week een ander raadslid aan het woord over een zelfgekozen item. Deze week Klaas Roskam, raadslid van de VVD, over een balans vinden, meningen uiten en overleggen met elkaar.

,,Voordat je het weet zijn de verkiezingen weer in aantocht en duiken we daar weer bovenop. Ach ja en hoe mooi is Leusden wel niet? Bestemmingsplannen, mooie gebouwen, prachtige landbouw, mooi wonen, veel sportmogelijkheden en een grote groep creatieve ondernemers: een levendig dorp.”

,,Maar het allermooiste zijn onze inwoners, want daar draait het allemaal om in onze dorpspolitiek. En al die inwoners en buitenstaanders leven, wonen en werken met elkaar. Jongeren, van heel jong tot volwassen, zoeken daar hun eigen weg dwars doorheen. Binnen dit kader moet de politiek haar balans vinden, die veel breder is dan de eigen partij. Zelf ben ik ervan overtuigd dat alle Leusdenaren, jong én oud, ondernemers en onze verenigingen ertoe doen en dat je voor hen aan het werk bent.”

WAAR LIGT DE BALANS? ,,Elk plan en elk idee levert commentaar op. Soms hoorbaar, maar ook veelal in de wandelgangen. Maak het kenbaar. Ga met elkaar in gesprek, luister naar elkaar. Ik kan pas het gewicht op de politieke weegschaal leggen, als ik genoeg informatie heb meegekregen van u allen. Wanneer wordt het lastiger, zowel voor u als voor mij: als landelijke politiek en provinciale politiek dwars door onze dorpse cultuur duiken. Juist dan is het nodig om naar elkaar te luisteren. Het dorp Leusden heeft zoveel kennis en kunde in huis en die zijn vaak hard nodig om een schommelende balans weer in evenwicht te brengen. Met elkaar en voor elkaar kan de balans voor een prachtige dorpscultuur verstevigd worden.”

Elk plan en elk idee levert commentaar op. Soms hoorbaar, maar ook veelal in de wandelgangen. Maak het kenbaar. Ga met elkaar in gesprek, luister naar elkaar

MENING DOET ERTOE ,,Altijd zal er ergens een onbalans zijn, want perfect is onmogelijk. Het onderwerp, al dan niet dicht in de buurt van waar u woont of waar u bij betrokken bent zal een nieuwe discussie opleveren. Het ene moment wordt u daar gelukkig van en soms verdrietig of zelfs boos. Stil langs de kant gaan staan is dan geen oplossing, want ook úw mening doet ertoe.”

,,Natuurlijk is ook niet iedere politieke partij gelijk in haar denken en is elke partij op zoek naar de balans die voor die partij juist is. Maar aan het eind van de zoektocht moet er met elkaar overlegd worden.”

HAALBAAR ,,Het is ook van belang om goed te kijken naar de samenstelling van ons mooie dorp qua leeftijd, achtergrond en waarom wil het merendeel hier met plezier wonen. Maar ook hoe gaat de toekomst er uit zien? Leven met elkaar vraagt van ons allen aandacht voor elkaar en elkaars ideeën. Van een politieke partij mag dan ook verwacht worden dat zij naast de eigen ideeën op zoek gaan naar de haalbare balans.

Leusden is een mooi dorp in een mooie omgeving maar zeker ook dankzij haar inwoners.”

Klaas Roskam, raadslid VVD Leusden, Stoutenburg en Achterveld, k.roskam@wxs.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie