De gewraakte afvalcontainer die werd weggehaald.
De gewraakte afvalcontainer die werd weggehaald. Martin Bleuel

Leusden Vooruit wil toelichting van wethouder over verdwenen afvalcontainer in Achterveld

14 januari 2022 om 15:09 Politiek

LEUSDEN Leusden Vooruit, de politieke partij die zich onlangs afsplitste van het CDA, wil van wethouder Wim Vos nadere toelichting over de gang van zaken rond een ondergrondse afvalcontainer aan de Verjaagde Ruiterweg in Achterveld. 

door Daan Bleuel

Rond de container is al geruime tijd onrust. De huisvuilstortplek werd weggehaald omdat de container direct omwonenden overlast (onder meer in de vorm van stank) bezorgde, die niet bleek op te lossen. Gevolg was wel dat voor een deel van de buurt de afstand naar de dichtstbijzijnde vuilcontainer groter werd dan 250 meter. Die afstand hanteert de gemeente als norm bij het kiezen van locaties voor vuilcontainers. 

ALTERNATIEVE LOCATIE Volgens Leusden Vooruit, dat mede namens de Dorpsraad Achterveld CDA-wethouder Vos hierover bevraagt, zou de gemeente met omwonenden op zoek gaan naar een geschikte alternatieve locatie. In afwachting van een definitieve oplossing werd een tijdelijke container geplaatst.

,,Op meer dan 250 meter, waardoor mensen die moeilijk ter been zijn onnodig ver moeten lopen’’, schrijft Leusden Vooruit in een brief aan het college. ,,Op herhaalde verzoeken van de inwoners om een toelichting te krijgen is tot nu toe geen passende reactie gekomen’’, stelt de nieuwe lokale partij vast.

AFSPRAAK Leusden Vooruit wil nu van wethouder Vos weten wat hij in de periode tot de verkiezingen wil doen om de afspraak met de inwoners na te komen. ,,Want er is tot nu toe geen bevredigende oplossing, namelijk een container binnen een straal van 250 meter’’, aldus de briefschrijvers Hilde van den Heuvel en Albert Kramer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie