Afbeelding
Pieter de Kruif

ChristenUnie-SGP Leusden lanceert verkiezingsprogramma

Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

LEUSDEN De ChristenUnie-SGP Leusden heeft haar verkiezingsprogramma gepresenteerd. Het programma bestaat uit zeven speerpunten en onder het motto ‘Samen in Leusden!’ gaat de gezamenlijke partij de campagne in. ,,Het liefst zouden we iedereen in Leusden, Stoutenburg en Achterveld zien en spreken de komende tijd, maar dat moet wel veilig en verantwoord kunnen”, aldus lijsttrekker Mark van der Kooi. 

,,We willen graag mensen ontmoeten, want de belangrijke boodschap van ons programma is: van ‘ik’ naar ‘samen’. Ook in Leusden voelen velen zich eenzaam of ongezien. Als ChristenUnie-SGP willen we dat iedereen gezien en gehoord wordt, dat we aandacht hebben voor elkaar. Deze verkiezingen gaan over mensen. Over jou en over mij. Ze gaan over onze manier van samenleven en hoe we samen oplossingen vinden voor de uitdagingen die op ons afkomen. Voor ons uiteraard geïnspireerd door de Bijbelse boodschap van hoop”, aldus Van der Kooi. 

MEER FIETSEN De ChristenUnie-SGP zet in op meer en actief besparen op de energiebehoefte. Zoals Van der Kooi onlangs al in de Leusder Krant aankondigde, betekent dit ook meer fietsen en minder auto in Leusden. De partij wil daarnaast genoeg woningen bouwen of beschikbaar maken voor alle leeftijden. ,,Zorg en wonen zijn onlosmakelijk verbonden, we investeren in huisvesting voor kwetsbaren”, staat in het verkiezingsprogramma.  

,,Wij zien ook een Leusden voor ons waar je goed kunt recreëren, waar een bloeiend verenigingsleven zichtbaar is. Een blijvend groene gemeente met ruimte voor agrariërs, natuurliefhebbers en toeristen, waar je heerlijk samen kunt sporten en genieten van kunst en cultuur.” 

KANDIDATEN Lijsttrekker Van der Kooi deed de afgelopen jaren ervaring op in de schaduwfractie van de ChristenUnie-SGP. Christiaan den Hertog, nummer drie op de lijst, draaide al een paar maanden als invaller mee. Financieel specialist Wout van den Brink (nummer 2) is het enige raadslid dat op de nieuwe lijst op een verkiesbare plaats terugkeert. Wim van Hell (nummer vijf) doet -net als fractievoorzitter Karolien Pouwels- een stapje terug uit de actieve lokale politiek in Leusden. Pouwels maakte onlangs op social media bekend dat ze Leusden gaat verlaten. Ze verhuist naar Drenthe. Carola Bassa doet op de vierde positie op de lijst ook een gooi naar een zetel in de nieuwe gemeenteraad waarin de partij nu drie zetels heeft. Bij de verkiezingen heeft Leusden -door groei van de gemeente- straks 23 zetels te verdelen. Dat waren er tot nu toe 21.

Het volledige verkiezingsprogramma is te vinden op www.cu-sgp.nl
advertentie