De beukenboom die GroenLinks-PvdA donderdag aan het college overhandigde.
De beukenboom die GroenLinks-PvdA donderdag aan het college overhandigde. GroenLinks-PvdA

GroenLinks-PvdA daagt nieuw college uit: ‘De beuk erin!’

3 juni 2022 om 13:44 Politiek

LEUSDEN Onder het motto ‘de beuk erin!’ heeft Marcel Sturkenboom het kersvers geïnstalleerde college donderdagavond uitgedaagd de komende vier jaar serieus werk te maken van het planten van een groot aantal bomen. 

door Daan Bleuel

Sturkenboom (fractievoorzitter van GroenLinks-PvdA) zette zijn woorden kracht bij door een inmiddels uit de kluiten gewassen beukenboom aan het college te overhandigen. ,,Alstublieft. Voor de inwoners. Met het verzoek er de komende vier jaar 12.999 bij te planten.’’

13.000 BOMEN Sturkenboom verwees naar het verkiezingsprogramma van zijn partij waarin werd gepleit voor het planten van 13.000 bomen (één voor elk huishouden in de gemeente), als middel in de strijd tegen de opwarming van het klimaat. Bomen nemen niet alleen het broeikasgas CO2 op, ze zorgen ook voor verkoeling voor mens en dier tijdens warme dagen.

De ludieke actie moet gezien worden als een uitdaging aan het college om één van de punten uit het coalitie-akkoord praktisch uit te gaan voeren. De formerende partijen spraken af ‘een groot aantal bomen te planten om de hittestress in de bebouwde omgeving te verlagen’.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie