Het kruispunt Beaufortweg, Hamersveldseweg, Zwarteweg ligt middenin het gebied 'Oud Hamersveld'.
Het kruispunt Beaufortweg, Hamersveldseweg, Zwarteweg ligt middenin het gebied 'Oud Hamersveld'. Daan Bleuel

Vragen Leusden Vooruit over ontwikkelingen in kern Oud Hamersveld

Politiek

LEUSDEN De gemeenteraadsfractie van Leusden Vooruit wil met schriftelijke vragen opheldering van het college over ontwikkelingen in het hart van het oude Hamersveld. Het gaat om het gebied rondom de kruising Burgemeester de Beaufortweg, Hamersveldseweg, Zwarteweg. 

door Daan Bleuel

De partij zegt van omwonenden te hebben gehoord dat er bij het college een verzoek is ingediend om voor het gebied een samenhangende stedenbouwkundige visie te ontwikkelen. Dit om ongewenste wildgroei van bouwactiviteiten te voorkomen. 

PROJECTONTWIKKELAAR Volgens raadslid Hilde van den Heuvel is er een concrete aanleiding voor de omwonenden om bij het college aan de bel te trekken. Een lokale projectontwikkelaar zou plannen hebben om in het gebied een appartementengebouw van drie verdiepingen te realiseren. 

,,Dat is één van de dingen die we van het college willen weten. Wij weten namelijk nog van niets’’, zegt Van den Heuvel in een toelichting op de schriftelijk vragen die haar partij onlangs bij het college indiende. 

ANDERE VERZOEKEN? Verder vraagt Leusden Vooruit van het college of er nog andere verzoeken ‘met een vergelijkbare strekking’ voor het gebied zijn gedaan. Ook wil de partij weten of het college van plan is een stedenbouwkundige visie voor het gebied te ontwikkelen. 

De partij loopt vervolgens vooruit op een bevestigend antwoord van het college door de suggestie te doen de Historische Kring en omwonenden bij het maken van zo’n plan voor het gebied te betrekken. 

GESPREKKEN Tenslotte wil de partij van het college weten of er gesprekken gaande zijn met partijen die plannen hebben voor het gebied. Leusden Vooruit lijkt daarmee te hinten op de plannen van een Leusdense projectontwikkelaar om bij de Biezenkamp een appartementengebouw neer te zetten. 

De ingang van winkelcentrum De Biezenkamp ter hoogte van de Hamersveldseweg.
advertentie
advertentie