Burgemeester Bouwmeester poseert met de zojuist geïnstalleerde jeugdgemeenteraad.
Burgemeester Bouwmeester poseert met de zojuist geïnstalleerde jeugdgemeenteraad. ELLY HAK

Burgemeester installeert jeugdgemeenteraad

24 november 2022 om 15:15 Politiek

LEUSDEN Maandagavond is de jeugdgemeenteraad van de gemeente Leusden geïnstalleerd in het Huis van Leusden. Dit is alweer de negende jeugdgemeenteraad van Leusden en het enthousiasme was ook dit keer groot. 

Van de redactie

De raad bestaat uit 26 leerlingen uit de groepen zeven en acht van dertien Leusdense basisscholen. Maandag stroomde de raadszaal vol met de aankomend jeugdgemeenteraadsleden, ouders, verzorgers, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s, leerkrachten en raadsleden en fractievertegenwoordigers van de gemeenteraad van Leusden.

INSTALLATIE Burgemeester Bouwmeester opende onder grote belangstelling de raadsvergadering. Na een hartelijk welkom werd overgegaan tot de installatie van de jeugdgemeenteraad. Op de vraag of zij dit jaar hun best gaan doen zich in te zetten voor Leusden, Achterveld en Stoutenburg klonk 26 keer een enthousiast: ‘Dat beloof ik!’ Vervolgens werd er gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om vragen aan de burgemeester te stellen. 

Hierna maakte de voorzitter van de Raadswerkgroep Jeugdgemeenteraad bekend met welk onderwerp de jeugdgemeenteraadsleden aan de slag gaan. Vanuit een initiatief van het IVN ‘Groen Doet Goed’, waar de Groene Belevenis ook aan meewerkt, kregen ze de vraag: ‘Wat is in Leusden nodig om jullie nog meer naar buiten te krijgen om te spelen en te bewegen?’ In Leusden gebeurt al heel veel op dit gebied, maar toch worden deze initiatieven vooral bedacht door volwassenen. De jeugdgemeenteraad gaat zich inzetten om vanuit de kinderen met ideeën te komen. Dat moet leiden tot een concreet voorstel aan de volwassen gemeenteraad.

De jeugdgemeenteraad vergadert.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie