Wim Vos (CDA): ,,Mooi financieel resultaat over 2022''
Wim Vos (CDA): ,,Mooi financieel resultaat over 2022'' Rinus van Denderen

Financiën: gemeente kan tevreden zijn over resultaten 2022

31 mei 2023 om 14:52 Politiek

LEUSDEN Wethouder Wim Vos van financiën kan zijn portefeuille op dit gebied met een gerust hart overdragen aan collega Alexandra Kolkman. Hij kan -met een overschot van ruim 4,5 miljoen- over het afgelopen boekjaar mooie cijfers overleggen. 

Per saldo kan het gemeentebestuur daardoor bijna 2 miljoen euro toevoegen aan de algemene reserves. Het resultaat van het grondbedrijf, een positief saldo van 72.000,= euro, wordt daarnaast aan de reserves van het grondbedrijf toegevoegd. 

OEKRAÏENSE VLUCHTELINGEN

Verder reserveert Leusden van het overschot op de jaarrekening ruim 2 miljoen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat betaalt de gemeente niet uit eigen zak. Het Rijk geeft Leusden een vergoeding voor de inspanningen die het op dit gebied levert. 

Tenslotte stelt het college uit het overschot een slordige half miljoen ter beschikking van bestedingen die voor het lopende boekjaar (2023) zijn voorzien. 

NIEUW COLLEGE

Bij het aantreden van het nieuwe college, dat na de bestuurscrisis van december 2022 werd geformeerd, neemt Alexandra Kolkman, wethouder van Lokaal Belangrijk, de bewaking van de gemeentelijke schatkist op zich. Wim Vos (CDA) deed dat de afgelopen vijf jaar. 

Daan Bleuel
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie