Afbeelding
Daan Bleuel

Raad wordt bijgepraat over ontwikkelingen ‘Tabaksteeg-Zuid’

16 november 2023 om 15:17 Politiek

LEUSDEN De gemeenteraad wordt vanavond (donderdag 16 november) bijgepraat over ontwikkelingen rond nieuwbouwlocatie Tabaksteeg-Zuid.

door Daan Bleuel

Daarin komen onder meer de reacties aan de orde die werden opgehaald tijdens recent gehouden informatiebijeenkomsten met omwonenden en andere belanghebbenden. Ook zal worden ingegaan op de vraag welke delen van het gebied zich uiteindelijk lenen voor woningbouw en hoe zich dat vertaald in de woningdichtheid (het aantal woningen per hectare), als de ambitie om er meer dan 750 woningen te bouwen overeind blijft.

Ook is er aandacht voor een grondruil tussen De Boom en de projectontwikkelaars Heijmans en Osinga. Die veroorzaakte in 2017 de nodige ophef, omdat Heijmans daardoor mogelijkheden leek te krijgen 28 vrijstaande villa’s te bouwen in het gebied pal ten zuiden van de Tabaksteeg. Bewoners van het noordelijk deel van de wijk Tabaksteeg (met name bewoners van woningen pal aan het weggetje) kwamen in opstand, omdat ze het vrije uitzicht dreigden kwijt te raken.

ACHTERHAALD

Die ontwikkelingen zijn inmiddels achterhaald. In de zomer van 2020 maakte de gemeente bekend dat het hele gebied ten zuiden van de Tabaksteeg op de nominatie stond om te worden aangewezen als toekomstige bouwlocatie. Mede op aandringen van de gemeenteraad trok het college de medewerking aan het plan van de grondruil én de mogelijkheid die te vertalen in woningbouw in, om de handen vrij te krijgen om een integrale visie voor het hele gebied te maken. 

De vergadering kan live worden bijgewoond in de raadzaal van het Huis van Leusden en begint om 21.45 uur. Belangstellenden kunnen ook thuis via een livestream de beraadslagingen volgen. Die stream is te vinden op de pagina van de gemeenteraad op de site van de gemeente Leusden. Daar zijn ook de agenda en de stukken te bekijken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie